15:19 / 28.05.2021 Наука и техника

Volocopter представила восьмимоторний концепт електричниго літака VoloConnect для приміського сполучення

Електричний літак VoloConnect з вертикальним зльотом,скорочено eVTOL , спеціально розроблений для з'єднання передмістя та внутрішніх міст.

Як оголосив Volocopter під час презентації на конференції EBACE Connect, VoloConnect забезпечить місце для чотирьох пасажирів. EVTOL призначений для подолання відстаней у 100 кілометрів з крейсерською швидкістю 180 км / год та максимальною швидкістю близько 250 км / год, повідомляє electrive.com.

"VoloConnect втілює наступний вимір нашої місії - пропонувати доступні, ефективні та стійкі рішення для мобільності польотів для міст по всьому світу", - каже генеральний директор Флоріан Ройтер. "Використовуючи інформацію клієнтів від наших існуючих VoloCity та VoloDrone, здатність VoloConnect підтримувати триваліші місії та більші корисні навантаження забезпечує ще один потужний зростаючий попит на ринку". VoloDrone - це вантажний безпілотник, тоді як VoloCity - це знайомий двомісний автомобіль із 18 роторами.

VoloConnect - це не трохи більша версія двомісного автомобіля, але наслідує зовсім іншу концепцію, описану Volocopter як "гібридну конструкцію". VoloConnect має лише шість роторів, які закріплені на великих крилах. На самій кабіні також прикріплені два рушія. Ці "вентилятори штовхача" призначені для забезпечення руху в польоті, тоді як шість роторів забезпечують підйом у поєднанні з потоком повітря над крилами, що генерується рухом вентилятора. На думку Волокоптера, це повинно підвищити стабільність та ефективність при польоті.

Згідно з релізом, команда, очолювана головним інженером VoloConnect Себастіаном Моресом, працює над літаючим пристроєм більше двох років і подала кілька патентів на цю технологію. Очевидно, кілька літаючих прототипів VoloConnect вже випробувано, але, ймовірно, в масштабних моделях: як зазначає Volocopter, команда робить "швидкий прогрес у тестуванні повномасштабного прототипу".

Однак пройде деякий час, перш ніж модель надійде у серійне виробництво і зможе використовуватися в комерційних цілях. За словами Volocopter, дизайн повинен бути доведений до сертифікації "протягом найближчих п'яти років".