01:15 / 26.05.2021 Наука и техника

Audi готує свою концепцію зарядної станції з швидкісною преміальною зарядкою на основі кубів-контейнерів

Audi занялась розробкою своєї концепції швидкозарядних станцій HPC для своїх автомобілів

Audi працює над власною концепцією швидкої зарядки своїх електричних автомобілів. Пілотний проєкт має бути створений у другій половині року для тестування можливої ​​серійної заявки. Основою концепції є "преміальна" зарядка HPC у поєднанні з пропозицією вітальні. Блок живлення повинен працювати через буферний накопичувач.

Конкретно кажучи, "Зарядний концентратор Audi" передбачає шість резервувальних місць зарядки по 300 кВт кожна. Вони побудовані на двох рівнях: зарядні пристрої доступні внизу, тоді як зона відпочинку доступна як місце для проживання вгорі, повідомляє electrive.com.

Концепція заснована на модульних кубах-контейнерах, в яких також будуть використовуватися літій-іонні акумулятори як буферний накопичувач. Audi має на увазі використання модулів другого терміну експлуатації з демонтованих транспортних засобів розвитку. Це дозволить уникнути необхідності дорогого розширення інфраструктури на ділянці за допомогою високовольтних ліній живлення та трансформаторів.

"Завдяки цьому величезному проміжному сховищу - приблизно 2,45 МВт-год - шість зарядних станцій, які мають зарядну потужність до 300 кВт, потребують лише стандартного високовольтного підключення 400 вольт. Це робить потужність, починаючи з 11 кВт на куб, достатньою для того, щоб мати можливість постійно заповнювати три модулі накопичувача загальною потужністю 2,45 МВт-год і заряджати їх за ніч. Фотоелектричні модулі на даху забезпечують додаткову зелену енергію", - говорять в компанії. Налаштування призначене для полегшення подальшого вибору можливих місць, економії витрат та прискорення планування часу.

Також Audi очікує отримвти перевагу з точки зору гнучкості та масштабованості завдяки кубоподібній структурі концепції: "Концентратор можна швидко транспортувати, встановлювати та пристосовувати до окремого місця - значною мірою незалежно від потужності локальної мережі". Що стосується вітальні, Audi пояснює, що там будуть пропонувати закуски, напої та непродовольчі товари.

Тому спочатку планується ввести в експлуатацію пілотну локацію в Німеччині у другій половині року. Наразі тривають переговори щодо місця розташування та можливих партнерів, повідомляє Audi.

До речі, Audi також хоче відкрити свій Центр зарядки для водіїв інших марок на пілотній фазі. План полягає в тому, щоб інші водії могли користуватися "безкоштовними та незарезервованими пунктами зарядки, а також частинами салону".

"Зарядний вузол втілює наше прагнення до електричної ери та підкреслює прихильність Audi до" Vorsprung durch Technik", - каже Олівер Гофманн, член правління з технічного розвитку Audi AG. "Гнучкий високоефективний зарядний пристрій HPC, подібний до цього, не вимагає багато від місцевої електромережі і використовує стійку концепцію акумулятора. Наші клієнти отримують вигоди різними способами: завдяки можливості зробити ексклюзивне бронювання вітальні та короткому часу очікування завдяки високопродуктивній зарядці. Це відповідає концепції преміум-класу ".