03:34 / 16.05.2021 Наука и техника

Mercedes розпочала серійне виробництво електричного Mercedes EQS

Зараз виробництво електричного EQS розпочато на фабриці 56 на заводі Mercedes-Benz Sindelfingen у Німеччині. Новий S-клас, його версія з довгою колісною базою та варіант Maybach S-класу вже збираються на заводі, повідомляє electrive.com.

EQS, який був представлений в середині квітня, є четвертою і першою повністю електричною моделлю, яку додали в асортимент. S-клас доступний лише як гібрид, що підключається. З іншого боку, роль електричного флагмана повинна перейняти EQS на чисто електричній платформі. Daimler не повідомляє жодних деталей щодо запланованої кількості одиниць.

Фабрика 56 була побудована спеціально для виробництва S-класу та EQS, і тому з самого початку могла бути розроблена для забезпечення стійкості та вимог двох моделей. За словами Даймлера, "шлюб", в якому силовий агрегат і корпус з'єднані, на заводі 56 називається "повнофункціональним шлюбом". Він складається з декількох модульних станцій, завдяки чому моделі двигунів внутрішнього згоряння, вставні гібриди та EQS на чисто електричній платформі можна виробляти разом на одній лінії.

"Виробництво EQS на заводі 56 знаменує собою початок майбутнього нашої глобальної виробничої мережі Mercedes-Benz: це майбутнє є нейтральним до CO2, стійким, повністю оцифрованим, мережевим та надзвичайно гнучким", - говорить член правління компанії Mercedes Йорг Бурцер . "Початок виробництва EQS є головним моментом у нашій безпрецедентній ініціативі щодо електричних автомобілів у виробничій зоні. У 2022 році загалом вісім електромобілів Mercedes-EQ будуть випущені в семи місцях на трьох континентах".

Спочатку EQS буде пропонуватися у двох версіях як EQS 450+ та EQS 580 4MATIC. Перший - це 245 кВт модель із заднім приводом, яка має згаданий запас ходу WLTP 770 кілометрів. Потужність 385 кВт була згадана для EQS 580 4MATIC з повним приводом та одним електронним двигуном на вісь.

Обидва електромобілі мають акумулятор на 107,8 кВт-год корисної енергії, а варіант із 90 кВт-год повинен піти пізніше. Самі батареї будуть зібрані в секції Хедельфінген головного заводу Daimler в Штутгарті-Унтертюркгеймі, а потім доставлені на завод автомобілів в Зіндельфінген.

Ціни на EQS ще не розкриті. Mercedes планує опублікувати їх під час продажу в червні.

ТЭГИ: