17:00 / 15.05.2021 Наука и техника

Husqvarna Motorcycles представила три нові електричні концепти: мотоцикл E-Pilen, скутери Vektorr і Bltz

Husqvarna Motorcycles представила погляд на своє електричне майбутнє за допомогою трьох концептуальних мотоциклів. Основна увага бренду приділяється міській мобільності: від електричного скутера до легкого електричного мотоцикла, повідомляє electrive.com.

Husqvarna розглядає електричний мотоцикл E-Pilen як "перспективний погляд на те, як буде виглядати електричний міський транспорт у майбутньому". Згідно з прес-релізом, E-Pilen має потужність 8 кВт і пробіг 100 кілометрів. Що стосується дизайну, концепція базується на відомих моделях Vitpilen та Svartpilen, тому це надзвичайно прогресивний та динамічний дизайн.

Husqvarna не надає жодної інформації про потужність зарядки E-Pilen. Концепція модульна зі змінною акумуляторною системою. Бренд підкреслює, що дотримується "гнучкого підходу до рішень для акумуляторів" - він бачить як переваги змінної батареї, так і постійно встановленої батареї. Тому не виключено, що E-Pilen може бути запропонований з обома варіантами у серійному виробництві.

Під E-Pilen знаходиться електричний скутер Vektorr. Кажуть, що максимальна швидкість - 45 км / год, а пробіг - до 95 кілометрів. Ще нижче цього є електричний скутер Bltz, який може досягти швидкості до 20 км / год і дальності до 40 кілометрів на одному заряді акумулятора.

За даними Husqvarna Motorcycles, розвиток електричного модельного ряду вже значно просунувся. В даний час бренд розширює свою дилерську мережу в містах.