19:50 / 11.05.2021 Наука и техника

Нові iMac отримали абсолютно новий дизайн та процесори Apple M1

В рамках весняної презентації Apple показала нові iMac на базі процесора M1, які отримали абсолютно новий дизайн.

Лицьова панель новинки становить цілісний лист скла, причому навколо дисплея в новому поколінні моноблока рамка біла, а не чорна, як раніше. Комп’ютер також отримав плоскі грані, як в iPhone 12 і iPad Pro останніх поколінь. Тильна сторона пристрою виконана з алюмінію – всього буде доступно 7 кольорів на вибір, повідомляє hitechnews.com.ua.

Завдяки переходу на чіпсет Apple M1 вдалося зробити материнську плату з усіма необхідними компонентами вкрай компактною. Це дозволило вмістити всю начинку в абсолютно плоский і тонкий корпус товщиною всього 11,5 мм. З боків від материнської плати розміщено два невеликих кулера, які навіть при активній роботі будуть практично не чутні користувачеві.

Діагональ дисплея в нових iMac збільшилася з 21,5 до 24 дюймів, крім того, зросло розширення до 4,5K – 4480 x 2520 пікселів. Екран має тонкі рамки, широкий колірний обхват P3 і яскравість до 500 ніт. Також в Apple заявили про використання нового покриття дисплея, яке має низьку ступінь відображення.

Як веб-камери використовується "вічко" з роздільною здатністю 1080p, який задіює алгоритми процесора M1 для більш високої якості картинки. Також на борту три мікрофони студійної якості і шість динаміків з потужним басом і підтримкою об’ємного звучання Dolby Atmos.

На задній панелі iMac є до 4-х портів USB-C, два з яких підтримують технологію Thundebolt 3. Кабель живлення має магнітне кріплення, а гігабітний роз’єм Ethernet тепер інтегрований в виносний блок живлення.

У комплекті з новими iMac йде клавіатура Magic Keyboard в новому дизайні, а як опція доступна Magic Keyboard зі сканером відбитків Touch ID. Примітно, що оновлені клавіатура, миша і трекпад доступні в тих же кольорах, що й iMac.

На вибір пропонується три конфігурації:

1. 8-ядерний Apple M1 з 7 графічними ядрами, 8 ГБ об’єднаної пам’яті, SSD на 256 ГБ, два порти Thunderbolt / USB 4 і Magiс Keyboard нового покоління без Touch ID;

2. версія з 8-ядерним Apple M1 вже з 8 графічними ядрами, 8 ГБ об’єднаної пам’яті, SSD на 256 ГБ, двома портами Thunderbolt / USB 4, двома додатковими портами USB-C, гігабітним Ethernet і Magiс Keyboard нового покоління з Touch ID;

3. Конфігурація третього iMac відрізняється від попередньої тільки об’ємом SSD – він тут на 512 ГБ.

ТЭГИ: