16:18 / 10.05.2021 Наука и техника

Porsche вивела свій електричний Macan на дорогу після віртуальних тестів

Камуфльовані прототипи повністю електричного Macan зараз вперше покинули завод після первинних тестових поїздок у Центрі розвитку Porsche у Вайссах. Porsche також оголосив, що e-Macan буде запущений в 2023 році, передає electrive.com.

Як і раніше, Porsche не робить жодних заяв у прес-релізі про початок виробництва електричного Macan, який, як повідомляється, буде побудований в Лейпцигу, але, ймовірно, це буде в 2022 році. Виробництво Audi Q6 e-tron, електричний позашляховик, який також базується на PPE, також планується розпочати наступного року на головному заводі Audi в Інгольштадті.

Для електричного Macan Porsche в процесі розробки в першу чергу покладався на віртуальні тест-драйви. "Зараз проводяться тестування в реальному середовищі - одна з найважливіших віх у процесі розробки", - говорить головний директор з розвитку Майкл Штайнер. За допомогою цифрового тестування Porsche заявляє, що хоче не лише заощадити час і гроші, але й захистити навколишнє середовище - потрібно будувати менше прототипів і менше проїжджати кілометрів.

За даними Porsche, існує 20 цифрових прототипів для моделювання в різних категоріях розробки, таких як аеродинаміка, енергоменеджмент, експлуатація або акустика. Аеродинаміки працювали над цифровою моделлю чотири роки, щоб зменшити опір повітря для збільшення дальності. Охолодження також відіграє важливу роль у потоці повітря через і через транспортний засіб; не тільки температурне вікно компонентів електродвигуна відрізняється порівняно з двигуном внутрішнього згоряння (20 ° до 70 °, замість 90 ° до 120 градусів Цельсія), але й розподіл у машині. Тоді як у двигуна внутрішнього згоряння піки температури виникають під час руху, при швидкому заряджанні електромобіля в стаціонарному режимі одна з ситуацій, коли охолодження повинно бути оптимально регульоване.

Потім перші прототипи були побудовані на основі цифрових даних. "Випробування на витривалість на закритих випробувальних установ та дорогах загального користування в реальних умовах все ще є необхідним для забезпечення того, щоб конструкція автомобіля, експлуатаційна стабільність та надійність обладнання, програмного забезпечення та всіх функцій відповідали нашим високим стандартам якості", - каже Штайнер.

Перед запуском повністю електричного Macan, Porsche представить ще одну модель-наступницю нинішнього Macan із традиційним приводом пізніше цього року - що мабуть є великою реконструкцією поточної моделі. У майбутньому нові моделі Macan з двигуном внутрішнього згоряння будуть пропонуватися паралельно повністю електричному Macan. "У Європі попит на електромобілі продовжує зростати, але темпи змін значно різняться у всьому світі", - каже Штайнер.