07:10 / 09.05.2021 Наука и техника

Ізраїльський стартап разом з американською AAM створюють нову малошумну систему приводу для електромобілів

Ізраїльський стартап Ree Automotive вступив у співпрацю з американським постачальником автомобілів American Axle & Manufacturing (AAM). Разом партнери хочуть розробити нову систему електроприводу для платформи ізраїльської компанії.

Електроприводи наступного покоління AAM будуть інтегровані в економну платформу електромобіля Ree з акцентом на зменшенні NVH (шум, вібрація, жорсткість). Електроприводи розроблятимуться у Центрі передових технологій та розробок AAM у Детройті. Перші прототипи заплановані на кінець 2021 року, повідомляє electrive.com.

Головною особливістю платформи Ree Automotive є "Ree Corner", де всі важливі компоненти автомобіля встановлюються між шасі та колесом у кутах автомобіля. Ці чотири компактні окремі модулі, що складаються з підвіски та трансмісії, забезпечують рівну внутрішню підлогу навіть між осями. Кажуть, що це забезпечує безпрецедентний простір для пасажирів, вантажу та акумуляторів.

Зараз AAM розроблятиме електропривод для цієї платформи, включаючи "повністю інтегровані високошвидкісні двигуни та інверторну технологію". Як вже згадувалося, особливий акцент буде зроблено на зменшенні шуму, вібрації та жорсткості (NVH). Це область, де компактні приводні агрегати Ree, ймовірно, поводитимуться інакше, ніж центрально розміщений міст, підвішений у підрамнику та від’єднаний від шасі. AAM описує себе як фахівця в галузі силових передач та технологій формування металу. Компанія розташована в Детройті, в ній працює близько 20 000 людей у ​​17 країнах.

"Ми раді співпраці з AAM щодо цієї новаторської концепції", - говорить Даніель Барель, співзасновник та генеральний директор Ree Automotive. "Модульні рішення приводу AAM покращують пропозицію наших продуктів завдяки надзвичайно компактному форм-фактору, який забезпечить більшу свободу дизайну та функціональність для наших майбутніх клієнтів. Разом із широкими знаннями AAM в галузі автомобілебудування та їх глобальною виробничою присутністю ми зможемо просунути технологію REEcorner ще далі".

За допомогою своєї платформи ізраїльська компанія хоче мати можливість охоплювати різні сфери використання. Найменша версія (під назвою P1) може важити до 1,8 тонни і призначена для транспортних засобів, що пересуваються в місті для останньої милі. Для варіантів P2, P4, P6 та P7 кількість відповідає максимальній масі у тоннах. P4 призначений для забезпечення легкових автомобілів легкої вантажопідйомності, позашляховиків, позашляховиків P7 загальною вагою 7 тонн, вантажних автомобілів середньої вантажопідйомності.

Перші замовники повинні бути поставлені "REEcorners" в 2022 році. Масове виробництво планується на 2023 рік. Платформи будуть зібрані в 15 так званих інтеграційних центрах. Цього року перший із цих інтеграційних центрів має бути відкритий у США. РЕЕ також прагне виробляти продукцію в 30 країнах в майбутньому через таких партнерів, як AAM, Mahindra та KYB.

ТЭГИ: