00:53 / 09.05.2021 Наука и техника

Ізраїльська EVR Motors запатентувала новий електродвигун

EVR Motors представляє електричний двигун, заснований на новій запатентованій архітектурі. Передбачається, що це буде менше половини розміру звичайних двигунів радіального потоку з подібними характеристиками та на 10% легше. Цього року ізраїльська компанія націлена на серійне виробництво.

Пуск називає технологію електродвигуна "Трапецієподібний радіальний потік статора (TSRF)", тобто машина з постійним збудженням з тривимірними трапецієподібними зубами та обмотками, яка "генерує підвищений магнітний потік і зменшує блукаючий потік", згідно з веб-сайт розробника. У поєднанні з поліпшеним охолодженням та використанням міді, завдяки цьому меншому, легшому двигуну можна отримати більше енергії, зазначає він. Кажуть також про порівняно низькі виробничі витрати, передає electrive.com.

"Нам вдалося вдосконалити базову конструкцію електродвигуна, яка залишалася незмінною протягом останніх кількох десятиліть, зберігаючи традиційні переваги двигуна з радіальним потоком", - говорить Офер Дорон, генеральний директор EVR Motors. Рішення TSRF підходить, зокрема, для акумуляторних електричних та гібридно-електричних транспортних засобів, а також для підтримки напруги від 48 до 800 вольт. Двигун також може бути змінений з точки зору охолодження (повітряного або рідинного), типу дроту, конфігурації котушки, типу та розміру магніту.

EVR заявляє, що в даний час веде міжнародні переговори з різними виробниками обладнання, постачальниками та іншими замовниками щодо демонстраційних проектів та індивідуальних варіантів двигунів. Стартап має на меті підготувати свою нову розробку до серійного виробництва до кінця року. Недавні випробування прототипу з повітряним охолодженням дво- і триколісних електромобілів показали максимальну потужність 17 кВт і крутний момент 40 Нм при об'ємі 2 літри і вазі всього 9 кілограмів, говорять ізраїльтяни. Інші версії двигуна мають бути випробувані в найближчі місяці, включаючи варіанти з різною напругою, варіанти з рідинним охолодженням та версії на основі феритових магнітів замість неодиму.

В принципі, EVR вважає, що його нова архітектура двигуна також підходить для легкових автомобілів та комерційних автомобілів. Згідно з прес-релізом, надісланим електронною поштою до electrive, в даний час розробляються відповідно більші двигуни. Рішення TSRF може бути адаптоване "до більшості мобільних та промислових застосувань". Компанія планує представити новий електродвигун 19 травня під час віртуального Тижня EcoMotion 2021, серед інших заходів.

EVR Motors була заснована в 2012 році і з тих пір змогла зібрати інвестиції на суму 5,5 мільйона доларів США, згідно з її власними заявами. У компанії працює близько 20 людей, її очолює генеральний директор Офер Дорон, який раніше працював в Israel Aerospace Industries (IAI). Головою компанії є Офір Шохам, колишній директор з оборонних досліджень та розробок Міністерства оборони Ізраїлю (MAFAT).