02:10 / 07.05.2021 Наука и техника

Citroеn представила електричну міні-вантажівку My Ami Cargo

Citroën представив вантажний варіант свого недорогого легкого електромобіля Ami для служб доставки та інших міських потреб. У новій версії моделі під назвою My Ami Cargo пасажирське сидіння замінено модульним вантажним ящиком, що дає 260 літрів вільного місця, повідомляє electrive.com.

Ящик призначений для забезпечення вантажу. Однак, оскільки він поширюється лише на нижній край вікон - щоб не закривати огляд водія - його зручність дещо обмежена. На фотографії, опублікованій Citroën, у місці для ніг розміщується більший пакет, який займає більше половини вантажного простору. Щоб служба доставки транспортувала більшу кількість посилок (і поїздка з доставкою взагалі була корисною), це повинні бути менші посилки, а не одна велика посилка.

Кришку коробки для зберігання також можна використовувати як своєрідну полицю або письмовий стіл. В нього можна складати вантажні документи, брошури або планшет у поглиблення розміром з аркуш A4. Вантажопідйомність кришки складає 40 кілограмів. Якщо транспортуються дещо вищі предмети, кришку можна також зняти і поставити за сидінням.

У задній частині My Ami Cargo повинен бути інший закритий ящик для зберігання, в якому можна безпечно зберігати менші предмети, такі як сонцезахисні окуляри або смартфон. Загалом, мініатюрний BEV має корисний об’єм 400 літрів та забезпечує перевезення  корисного вантажу 140 кілограмів.

У приводі нічого не змінилося порівняно з попередньо розкритими двомісними характеристиками: акумулятора на 5,5 кВт-год має вистачити на 75 кілометрів, зарядка проводиться в побутовій розетці на 220 вольт. Двигун потужністю 6 кВт розганяє 2,41 метровий My Ami Cargo до 45 км / год. Автомобіль має ширину 1,39 метра та висоту 1,52 метра. Коло розвороту - 7,20 метрів.

З My Ami Cargo Citroën не хоче конкурувати з більшими (електричними) мікроавтобусами, а з двоколісними або багатоколісними вантажними електронними велосипедами. My Ami Cargo пропонує "кращий захист, ніж дво- або триколісний", і виявляється більш рухливим, ніж легкий транспортний засіб вищого сегменту, завдяки "своїй надзвичайно компактній формі та простоті в управлінні".

"Це транспортний засіб, що забезпечує конкретне рішення для доставки "останньої милі", особливо для невеликих упаковок, обсяг яких за останні місяці зріс в геометричній прогресії", - говорить Лоуренс Хансен, директор Citroën Strategy and Product. "Мій Ami Cargo представляє справжній діловий потенціал, що підтвердили перші перспективні контакти з різними комерційними партнерами".

Продажі My Ami Cargo розпочнуться у Франції у червні за цінами від 6 490 євро брутто (включаючи субсидію 900 євро там) або в оренду від 24,18 євро на місяць.