16:04 / 17.04.2021 Наука и техника

У Китаї показали преміальний електромобіль Zeekr 001, який дуже схожий на Порше

Бренд Geely представляє свій перший електричний автомобіль як Zeekr 001

Преміум електричний бренд Geely Zeekr офіційно представив свою першу модель - Zero Concept, представлену минулого року, а тепер у виробничій версії. Geely вважає Zeekr 001 повністю електричним "shooting brake", готовим вийти на ринки Китаю цієї осені.

Geely передбачає поставки в інші країни до 2022 року. Електричний автомобіль Zeekr використовує електричну платформу Geely SEA (Sustainable Experience Architecture), а у випадку з 001 оснащений електродвигунами на передній та задній осях. Вони забезпечують максимальну потужність 400 кВт.

Zeekr запропонує варіанти акумуляторів потужністю 86 кВт-год та 100 кВт-год при запуску. Кажуть, що останній має пробіг у 700 кілометрів, хоча це, мабуть, все ще значення NEDC, як це прийнято в Китаї. Це не підтверджено.

Розмір автомобіля - 4,97 метра в довжину, 1,99 метра в ширину і 1,56 метра у висоту - також робить його більше кросовером-купе, ніж седаном. Нульова концепція, яка служить базою, була представлена ​​іншою дочірньою компанією Geely, Lynk & Co, у вересні минулого року.

Geely також зазначає, що Zeekr 001 може розвивати швидкість більше 200 км/год і розганятися від 0 до 100 км/год за 3,8 секунди. Виробник встановлює обсяг багажника на 2144 літри, імовірно зі складеними задніми сидіннями.

Geely також виділяє спеціальну пневматичну підвіску, яка може автоматично підняти підлогу автомобіля з 11,7 до 20,5 сантиметрів залежно від поверхні. EV також має автоматичні двері та програмне забезпечення для розпізнавання обличчя, яке ідентифікує власника, що наближається, а потім викликає його особисті налаштування. За словами Geely, 001 також повинен отримувати ефірні оновлення чотири-шість разів на рік, щоб тримати автомобіль на передовій технології.

 

ТЭГИ: