19:05 / 01.04.2021 Наука и техника

CDMA-оператор "Інтертелеком" припинить надання послуг ще в 11 областях України

Також оператор нещодавно відмовився від частот у Дніпропетровській та Запорізькій областях.

CDMA-оператор "Інтертелеком" відмовився від частот ще в 11 областях України, а також у Києві, повідомляє unian.ua.

Оголошення про відключення послуг в цих регіонах з 1 липня 2021 року оператор відправив користувачам. Одне з них було опубліковано e Facebook.

Зокрема, оператор припинить надавати послуги у Вінницькій, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Полтавській, Сумській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській та Чернігівській областях, а також у місті Києві.

Абонентам "Інтертелекому" в цих областях пропонують перейти в "Укртелеком", якому був переданий номерний ресурс, що звільнився. Для цього користувачам пропонують надати актуальну контактну інформацію в особистому кабінеті.

Що цьому передувало

- "Інтертелеком" поступово відмовляється від частот в регіонах. Не так давно оператор відмовився від частот в Дніпропетровській і Запорізькій областях.

- Процес відмови від частот здійснюється шляхом переоформлення ліцензії для ТОВ "Інтертелеком" зі зменшенням смуги радіочастот і кількості регіонів.

- У Дніпропетровській та Запорізькій областях оператор пропонує користувачам Інтернет-послуг регіональні умови, які включають щоденну доплату до основного тарифу. Такі тарифи діятимуть з 6 квітня цього року.

- У серпні 2020 року "Інтертелеком" офіційно позбувся частот у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Рівненській, Чернівецькій, Донецькій та Луганській областях.