22:50 / 29.03.2021 Наука и техника

Каліфорнійська Humble Motors предстала концепт сонячного позашляховика Humble One

Каліфорнійський стартап Humble Motors представив концепцію електричного позашляховика, який оснащений сонячними елементами з площею 7,5 квадратних метрів. Планується, що Humble One вийде у в 2024 році і буде поставлятися з 2025 року. Компанія вже робить замовлення, повідомляє Electrive.

Завдяки встановленим сонячним елементам, легкій конструкції та аеродинамічній формі, Humble Motors хоче зробити свій електричний позашляховик особливо ефективним. Кажуть, що Humble One має потужність 761 кВт і пробіг 500 миль (близько 800 кілометрів). Згідно з веб-сайтом компанії, ці 500 миль забезпечує акумулятор. Сонячні елементи можуть виробляти енергію додатково на відстань від 16 до 97 кілометрів на день.

На знімках, опублікованих стартапом, показують Humble One як чотиридверний позашляховик на п'ять місць. Позашляховик виглядає дуже обтічним, а розробник заявляє про коефіцієнт опору 0,25, що є дуже низьким значенням для позашляховика. Для порівняння, Tesla Model 3 випускається на рівні 0,23 як седан.

"Високоефективні сонцезахисні елементи, що очікують на патент", повинні покрити близько 7,5 квадратних метрів поверхні автомобіля, зокрема дах та бокові вікна, двері та "розкладні крила". Потенційна енергія, яку можна генерувати, залежить від того, "де ви живете", повідомляє Humble Motors. На своєму веб-сайті компанія зазначає, що у світі є багато регіонів, де покриття інфраструктури зарядних пристроїв погане. "Ви можете їздити без потреби в зарядних станціях з електромобілями на сонячних батареях. Незалежні від мережі транспортні засоби - це майбутнє", - продовжує він.

Humble Motors покладається на ємнісний акумулятор та всі класичні технології зарядки для електричного позашляховика. Humble One зможе заряджатись у побутових розетках та зарядних станціях ібуде мати можливість швидкої зарядки. Каліфорнійська компанія встановила базову ціну 109 000 доларів США. Попередні замовлення можливі із заставою в 300 доларів, яка повністю підлягає відшкодуванню згідно веб-сайту. За його власною інформацією, Humble Motors вже має попередні замовлення на 20 мільйонів доларів. Якщо припустити, що авансовий внесок у розмірі 300 доларів завжди вносився, це означає, що, можливо, попередньо замовлено майже 67 000 примірників.

За словами засновника Humble Діми Стізі, бізнес-стратегія зосереджена на проектуванні, будівництві та продажі електромобілів із сонячними панелями: "Ми вважаємо, що сонячна енергія - це майбутнє мобільності, і що електромобілі на сонячних батареях є чітким наступним кроком до вирішення вуглецевої нейтральності в транспортна екосистема ". В Humble Motors працюють також фізики, інженери та дизайнери, які раніше працювали у таких виробниках автомобілів, як Ferrari, Piaggio та Ford.