16:14 / 10.03.2021 Наука и техника

Уряд Австралії отримав 20 автомобілів Hyundai NEXO на водневих паливних елементах

Уряд Австралії щойно включив до урядового парку 20 автомобілів Hyundai NEXO на водневих паливних елементах. Квінсленд буде наступним австралійським штатом, який включатиме FCEV.

Кажуть, що ці транспортні засоби означають прихильність австралійського уряду до побудови водневої економіки. Це перші транспортні засоби H2, що використовуються в австралійському урядовому автопарку, повідомляє electrive.com.

Впровадження автомобілів Hyundai NEXO на водневих паливних елементах планується вже досить давно. Проект затримався як через відсутність заправної інфраструктури, так і через обмеження Covid-19. Цього місяця у Канберрі відкриється перша загальнодоступна станція для заправки воднем із швидкістю заправки 700 барів.

Генеральний директор Hyundai Motor Company Australia Джун Хео сказав: "Як співзасновник Австралійської ради з водню, Hyundai пишається виконаною на сьогодні роботою з метою розвитку та розвитку стійкої водневої галузі в Австралії".

Австралія приділяє все більшу увагу своєму величезному потенціалу для виробництва та експорту зеленого водню (шляхом електролізу, виключаючи викиди СО2 з виробничого процесу). Це стало можливим завдяки величезним потенційним джерелам енергії сонця, вітру та хвиль в Австралії. Це також не залишилося непоміченим сусідами в Японії та Південній Кореї, які вклали значні інвестиції у водневі технології та розглядають варіанти імпорту водню. Як і Німеччина, Корея та Японія мають лише обмежений потенціал для поновлюваних джерел енергії. З іншого боку, в Австралії цих елементів вдосталь, і інші країни все частіше дивляться на Австралію як на постачальника зеленого водню.