00:55 / 11.12.2020 Наука и техника

Microsoft збирається оживляти людей - запатентувано технологію

Технологію створення голосових чат-ботів за допомогою інформації про реальних людей та їх біологічні параметри запатентувала компанія Microsoft.

Патент назвали Creating a Conversational Chatbot of a Specific Person - "Створення розмовного чат-бота конкретної особи", передає gazeta.ua.

Компанія хоче вдосконалити голосових чат-ботів, які спілкуються з користувачами. Розробники використають фотографії людей, записи їх голосів та манеру спілкування в соціальних мережах.

Алгоритм можуть використовувати для створення віртуальних копій реальних людей. Технологія може також застосовуватися для створення голосових чат-ботів, які абсолютно точно передають стиль спілкування людей, яких вже немає в живих.

Спеціалісти застерігають, що це може спровокувати чималу хвилю кіберзлочинів. Технологія застосовуватиме штучний інтелект, який оброблятиме стиль спілкування в соціальних мережах. Це дасть змогу зловмисникам створювати мовні моделі, які повністю копіюють певну людину. Можливо, Microsoft сподівається покращити свої чат-боти з обслуговування клієнтів, а також розвиватися у галузі штучного інтелекту на зразок Alexa, Siri або власної Cortana - LOL.

Якщо нову технологію Microsoft використовуватиме для створення віртуальних копій людей – державам доведеться переглянути чинне законодавство щодо недоторканності приватного життя після смерті.