17:00 / 15.11.2020 Наука и техника

165 компаній з більш ніж 20 країн світу ополчились проти Google

До групи входять компанії з США та Великобританії, а також компанії-аналоги з 21 країни ЄС.

Група зі 165 компаній та галузевих органів закликала антимонопольні органи ЄС зайняти більш жорстку позицію щодо Google, звинувативши техногіганта в нечесній конкуренції.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на лист, направлений єврокомісару з питань конкуренції Маргрет Вестагер, передає unian.ua.

До групи входять компанії з США та Великобританії, а також компанії-аналоги з 21 країни ЄС. Зокрема - туристична компанія Expedia, сервіс для пошуку готелів Trivago, інтегратор товарів і послуг Kelkoo, сервіс відгуків Yelp та інші.

Автори листа стверджують, що Google несправедливо просуває в пошуку свої власні сервіси, пов'язані з розміщенням в готелях, подорожами та роботою.

У Google заперечують звинувачення в нечесній конкуренції та заявляють, що користувачам надано свободу вибору, а інші компанії «знаходяться на відстані одного кліка».

Вестагер планує представити законопроект, що регулює роботу цифрових торгових майданчиків 2 грудня. Він стосуватиметься Apple, Amazon, Facebook і Google, до яких європейські регулятори вже пред'являли претензії в недобросовісній конкуренції.