23:53 / 29.10.2020 Наука и техника

Супутниковий інтернет від SpaceX запрацює до кінця цього року

Зараз SpaceX розробляє корабель Starship, що дозволяє за один запуск виводити на орбіту близько 400 супутників Starlink.

Компанія SpaceX знаходиться в кроці від запуску Starlink-проекту супутникової мережі нового покоління, в рамках якої компанія Ілона Маска має намір забезпечити широкосмуговим доступом в мережу весь світ. І ось зараз з'явилося ще одне свідчення наближення цієї важливої для космічної індустрії події - SpaceX додала додаток Starlink в каталог магазину Apple App Store, передає unian.ua.

"24 Жовтня SpaceX відправила на орбіту чергову партію з 60 інтернет-супутників Starlink в рамках ювілейної (100-ї) місії з моменту першого успішного запуску Falcon 1 у 2008 році. Саме місія Starlink 14 v1.0 повинна була ознаменувати старт ширшого тестування мережі Starlink", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що запуск офіційного клієнтського додатка Starlink для iOS - явне свідчення швидкого старту публічного бета-тесту. Додаток призначений для простої та зручної настройки підключення до мережі Starlink, тестування швидкості та усунення проблем з підключенням. У каталозі Google Play Store додаток Starlink поки відсутня.

До кінця цього року, за планами компанії, відбудеться офіційний запуск Starlink в США і Канаді, а у 2021-му почнеться його розгортання по всьому світу.