16:15 / 17.10.2020 Наука и техника

Toyota анонсувала презентацію революційного водневого електромобіля

Від першого покоління нова Toyota Міrаі буде відрізнятися кардинально

Компанія Toyota готується випустити другу генерацію водневого електромобіля Mirai 2021, передаэ glavcom.ua з посиланнм на autocentre.

Прототип нової Toyota Mirai був представлений у 2019 році на Токійському автосалоні. Тепер же виробник назвав дату дебюту серійної версії седана на паливних елементах. Новинку представлять в грудні цього року. Тизер з відповідним позначенням був опублікований пресслужбою компанії. Більше ніякої інформації розкрито не було.

Відомо, що дорожня версія буде виглядати практично ідентично представленому концепт-кару. Від першого ж покоління нова Тойота Міраі буде відрізнятися кардинально, тому що компанія відійшла від незрозумілого публіці футуризму і виконала модель відповідно до поточного стилем бренду, в якому переважають спортивні риси з елементами приглушеної агресії. Седан вийшов привабливим і став нижче, довше і ширше попередника.

Оснащення салону Toyota Mirai 2021 також буде відповідати марці. Отже, в нього увійде цифрова приладова панель, мультимедіа з великим сенсорним екраном і аудіосистема JBL з 14 динаміками. В обробці переважатиме висококласна шкіра.

Крім того, в другому поколінні Mirai отримало збільшений на 30% запас ходу і тепер на повному баку водню зможе проїхати до 650 км.