01:18 / 06.10.2020 Наука и техника

Стало відомо, коли українських користувачів "ВКонтакте" почнуть cтавить на облік

У РНБО стверджують, що російські соцмережі загрожують нацбезпеці України.

Рада нацбезпеки та оборони планує обговорити питання обліку користувачів забороненої соцмережі "ВКонтакте" в Україні упродовж шести місяців - саме у цей термін мають бути затверджені Стратегії кібербезпеки та інформаційної безпеки держави.

Як повідомило "Суспільне", про це розповіли в апараті РНБО на запит, яким чином буде здійснюватися такий облік, передає unian.ua.

"Відповідно до затвердженої Стратегії національної безпеки України протягом півроку буде розроблено нову Стратегію кібербезпеки України, а також стратегію інформаційної безпеки. Питання створення "системи обліку українських користувачів російської соціальної мережі "ВКонтакте" та, за необхідності, інших соцмереж, що знаходяться під контролем держави-агресора, обговорюватиметься в рамках реалізації згаданих стратегій", – йдеться у повідомленні РНБО.

У відомстві вважають, що доступ до російських заборонених соцмереж з території України становить реальну загрозу національній безпеці, тому "потребує зусиль щодо нейтралізації".

"Російська соцмережа "ВКонтакте", яка перебуває під санкціями з 2017 року, є одним з інформаційно-психологічних засобів цієї гібридної війни, тому користування її ресурсами та розповсюдження відповідного російського контенту в інформаційному просторі України розцінюється як загроза національній безпеці України, що потребує нейтралізації", – зазначається у повідомленні РНБО.