17:47 / 19.09.2017 Спорт

Professional World Cup Zloty Tur-2017 − Олімпійські ігри в світі армспорту

З 17 по 20 листопада 2017 року у місті Румія, що в Польщі відбудеться Professional World Cup Zloty Tur-2017.

«Це мега-крута подія для армреслерів, тому що це найпрестижніший турнір у світі. Кубок світу серед професіоналів з армреслінгу по праву вважається практично олімпійськими іграми у світі армспорту. В цьому році вперше поїду змагатися з цими учасниками!» - ділиться своїми враженнями президент Київської обласної Федерації армспорту Дмитро Іонов (Дима Ионов). На прохання Управління фізичної культури і спорту повернутися живим з такого турніру, зважаючи на рівень учасників, пан Дмитро пообіцяв повернутися не просто живим, а з трофеями.

На Кубку зійдуться найсильніші рукоборці з усього світу, з усіх континентів, щоб помірятися силою на лівих та правих руках у різних вагових категоріях.

Українці зазвичай не пасуть на турнірі задніх. Багаторазовим абсолютним чемпіоном світу серед професіоналів у надважкій вазі є рукоборець з Тернополя Андрій Пушкар. Крім України, також високий рівень має збірна Казахстану, США та Грузії.

З Київської області раніше спортсменів на даний турнір не допускали. Причина проста - армреслери не відповідали спортивному рівню.

Але, на сьогоднішній день Дмитро Іонов отримав дозвіл на участь від президента PAL (Professional Armwrestling League), засновника Professional World Cup Zloty Tur (раніше Nemiroff World Cup) і братиме участь у даному турнірі, представляючи честь своєї країни і Київщини у надважкій вазі 105+ кг на лівій та правій руках.

Наразі необхідно шукати спонсорів, оскільки процес підготовки займає багато сил і ресурсів. Потрібно спеціальне спортивне харчування, оплата перельоту та проживання - витрати лягають на плечі самого спортсмена. Тренується Дмитро Іонов у армклубі «БАРС», який є лідером у Київській області з кількості та якості підготовки рукоборців.

Подробиці змагань можна дізнатися на офіційному сайті турніру.

Управління фізичної культури і спорту КОДА зичить Дмитру Іонову гідно виступити на турнірі і привезти на Київщину найпрестижніші нагороди найпрестижніші турніру.