09:46 / 03.05.2024 Спорт

"Повний саботаж": лідери збірної України з волейболу відмовляються приєднуватися до команди

Ілюстративне фото з відкритих джерел 

Щонайменше шість волейболістів не прибудуть на збори національної команди України, серед них - два найкращі бомбардири України у минулому сезоні. Про це повідомляє "Суспільне Спорт".

Президент Федерації волейболу України Михайло Мельник повідомив, що не прибули до табору команди представники "Прометея" - Ян Єрещенко, Дмитро Терьоменко, Горден Брова і Віталій Щитков.

– Написали заяви, прикріплені довідками від одного й того ж лікаря, що їм треба лікуватися. Там іде повний саботаж, але нічого, гратимемо без них, повідомив Мельник.

Також до табору збірної України можуть не прибути волейболісти, які виступають в іноземних чемпіонатах. Один з них - капітан збірної України Олег Плотницький.

Він підтвердив, що не виступатиме за національну збірну в сезоні 2024 року. Це пов'язано з бажанням взяти перепочинок після важкого сезону - Плотницький вперше в кар'єрі став чемпіоном Італії, а останній матч фінальної серії відбувся 28 квітня.

– Я туди [у збірну України] не приїду. І в команді, і в керівництві це знають. На цей час, мені здається, що краще зробити паузу. Тим більше якщо цього року є можливість - ми граємо тільки Золоту Євролігу. На чемпіонат Європи ми кваліфікувалися, на чемпіонат світу теж. Якщо все буде добре, то буде Кубок претендентів. Що ще треба? До Олімпіади наступної чотири роки. На цю ніяк не потрапляємо. Хлопці мають право відпочити. І це гарна можливість перевірити молодих, – повідомив Плотницький.

Також не прибуде на збір національної команди діагональний Василь Тупчій - другий найкращий бомбардир команди (після Плотницького) у минулорічному розіграші "Золотої Євроліги".

Волейболістам, які не прибудуть у національну команду, загрожують санкції. За словами президента Федерації волейболу України Михайла Мельника, це можуть бути дискваліфікації для представників чемпіонату України та заборона на трансфер для легіонерів.

У 2024 році Україна виступатиме у Золотій Євролізі, успішні виступи у якій (вихід до фіналу) можуть дозволити збірній кваліфікуватися до Кубка претендентів і поборотися за місце у Лізі націй.

BAGNET нагадує, у квітні чоловічу збірну України з волейболу очолив аргентинець Рауль Лозано. 

Підготував: Сергій Дага