15:09 / 05.04.2024 Спорт

Макрон заявив, що Олімпіада в парижі стане ціллю для рф

Ілюстративне фото з відкритих джерел 

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що "не сумнівається" в тому, що Росія націлить зловмисні дії на Олімпійські ігри в Парижі цього літа. Про це повідомляє The Guardian.

Відповідаючи на запитання журналіста про російську загрозу Олімпіаді, Макрон сказав: "Я не маю жодних сумнівів, в тому числі в інформаційному плані".

Його коментар, зроблений на заході в Парижі з нагоди відкриття нового олімпійського водного центру, є найбільш відвертим на сьогодні визнанням зовнішніх загроз безпеці ігор.

Слід зауважити, що цьогорічні Ігри проходитимуть у складному глобальному контексті, зокрема на тлі війни росії проти України й конфлікту Ізраїлю з "ХАМАСом", який США і Європейський союз визнали терористичною організацією.

Питання безпеки

Нагадаємо, що раніше Франція попросила приблизно 45 країн надати кілька тисяч додаткових військових і поліціянтів для посилення безпеки під час цьогорічних Олімпійських ігор.

Країна планує щодня залучати близько 45 тисяч своїх поліціянтів та інших представників сил безпеки, а також 20 тисяч співробітників приватної охорони й близько 15 тисяч військових.

Париж прагне залучити ще кілька тисяч спеціалістів від інших країн: від механізованих і кінних бригад, експертів з фальсифікації документів, фахівців з розмінування, спеціалістів з боротьби з безпілотниками та кінологічних команд.

Росіянам тут не раді

Водночас у Франції заявили, що вони не будуть раді приймати російських та білоруських спортсменів на Олімпійських іграх 2024 у Парижі. Мер французької столиці Анн Ідальго висловила підтримку українським спортсменам і всьому українському народу під час поїздки до Києва, де вона відвідала тренувальний центр для українських спортсменів.

Підготував: Сергій Дага