13:53 / 02.04.2024 Спорт

Adidas не використовуватиме номер 44 на футболках збірної ФРН через схожість з символікою SS

Фото: twitter.com/TobiasHuch

Компанія Adidas припинить використовувати номер 44 на футболках збірної ФРН з футболу, які випустили до Євро-2024. Про це повідомив німецький таблоїд Bild.

Наприкінці березня журналіст Тобіас Хух написав у соцмережі X, що в інтернет-магазині Adidas можна замовити футболку з номером 44. Зображення цього числа на футболці схоже на рунічний логотип СС - німецького воєнізованого формування, символіка якого заборонена з моменту закінчення Другої світової війни.

Футболісти німецької збірної на Євро-2024 будуть використовувати номери від 1 до 23. При цьому в інтернет-магазині Adidas покупці можуть персоналізувати футболку, додавши своє ім'я та номер.

Представник Adidas Олівер Брюгген повідомив, що компанія якнайшвидше заблокує можливість додавати число 44 на футболку.

Компанія Adidas вже заборонила при оформленні футболок німецької збірної використовувати слова Fuhrer та Hitler, при цьому покупці можуть обрати такі прізвища, як Геббельс або Герінг.

У березні стало відомо, що збірна Німеччини з футболу з 2027 року відмовиться від форми Adidas, яку футболісти носили понад 70 років. Новим постачальником одягу для німецьких футболістів стане Nike.

В Італії футболістам заборонили носити футболки з номером 88 у рамках програми, спрямованої проти антисемітизму, оскільки 88 - це цифровий код, що означає "Хайль Гітлер".

Число 88 у колах радикальних націоналістів може означати закодоване нацистське вітання "Хайль Гітлер", оскільки обидва слова німецькою мовою починаються з восьмої літери алфавіту - H.

Підготував: Сергій Дага