20:22 / 30.03.2024 Спорт

Голкіпер збірної росії з хокею втік з ЦСКА до клубу НХЛ "Філадельфія Флайєрз"

Фото: Іван Федотов "Філадельфія Флайєрз"

Голкіпер російської збірної з хокею Іван Федотов перейшов до клубу Національної хокейної ліги (НХЛ) "Філадельфія Флайєрз". Про це американський клуб повідомив у соцмережах.

Воротар збірної росії з хокею Іван Федотов перейшов до клубу НХЛ "Філадельфія Флайєрз". Він підписав контракт ще два роки тому, але його відправили до армії

Раніше 27-річний спортсмен грав за московський ЦСКА. Напередодні російський клуб розірвав контракт з Федотовим. При цьому в ЦСКА заявили, що права на гравця в росії, як і раніше, зберігаються за московським клубом.

У різні роки Іван Федотов виступав за клуби "Нефтехимик", "Салават Юлаєв" і "Трактор". З 2021 грав за московський ЦСКА.

У травні 2022 року стало відомо, що спортсмен підписав контракт з "Філадельфія Флайєрз". Незабаром після цього хокеїста запідозрили в ухиленні від військового обов'язку, затримали та відправили служити до армії.

У 2023 році Федотов звільнився в запас, а потім підписав новий дворічний контракт із ЦСКА. У НХЛ визнали, що домовленості голкіпера з московським клубом суперечать умовам чинного договору з "Філадельфія Флайєрз".

Міжнародна федерація хокею на льоду (IIHF) вирішила, що контракт Федорова з клубом НХЛ є дійсним на сезон-2023/24. У результаті ЦСКА на рік заборонили проводити міжнародні трансфери, а Федотова усунули від матчів до кінця 2023 року. Московський клуб і гравець намагалися оскаржити це рішення, але у IIHF їхню апеляцію відхилили.

Підготував: Сергій Дага