15:28 / 15.02.2024 Спорт

УЄФА призначив на матч весняної частини єврокубків арбітрів з України

Фото: Микола Балакін

Матч 1/16 фіналу Ліги конференцій між іспанським "Бетісом" та хорватським "Динамо" (Загреб) обслуговуватиме українська бригада рефері. Про це повідомляється на офіційному сайті УЄФА.

Головним рефері зустрічі на арені Естадіо Беніто Вільямарін у Севільї стане 35-річний Микола Балакін. Стартовий свисток у цьому матчі має пролунати 15 лютого о 22.00 за київським часом.

Йому асистуватимуть співвітчизники: Олександр Беркут і Дмитро Запороженко. Арбітр Віктор Копієвський буде четвертим рефері.

Італійський арбітр Мауріціо Маріані відповідатиме за систему VAR, а його асистенткою буде українська рефері Катерина Монзуль.

Скриншот: УЄФА

Це суддівське призначення є певною мірою знаковим. Досі українські арбітри ще ніколи не працювали на матчах плейоф весняної частини єврокубків, але судили ігри групової стадії.

Саме Микола Балакін став першим українським арбітром за останні 25 років, який обслуговував матч групового етапу Ліги чемпіонів. Це сталося 29 листопада, коли було зафіксовано нічию 0:0 у матчі "Реал Сосьєдад" – "Зальцбург".

Він також судив два матчі Ліги Європи на стадії групового етапу поточного сезону, коли "Марсель" приймав "Брайтон", а також гру "Маккабі" (Хайфа) — "Вільярреал".

Підготував: Сергій Дага