10:24 / 18.01.2024 Спорт

Костюк і Цуренко пробилися у третє коло Australian Open

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Дві українські тенісистки пробилися до третього кола Australian Open - Відкритого чемпіонату Австралії, повідомляють рodrobnosti. 

Марта Костюк у надзвичайно напруженому протистоянні вона взяла гору над 25 сіяною Еліз Мертенс - 5:7; 6:1; 7:6 (10:6). На тай-брейку вирішального сету Марта поступалася - 1:4, але змогла відігратися та навіть вийти уперед - 6:5, а незабаром виграла матч - 7:6 (10:6).

Леся Цуренко повторила своє найкраще досягнення на Відкритому чемпіонаті Австралії і вийшла у третє коло. Вона обіграла Ребеку Масарову - 6:3; 6:4. До цього у третій раунд Леся виходила лише один раз, у 2013 році.

У третьому колі Костюк зіграє проти нейтральної росіянки Еліна Аванесян, а Цуренко - проти другої ракетки світу, нейтральної білоруски Аріни Сабалєнки. 

У четвер, 18 січня, за вихід у третє коло боротимуться Еліна Світоліна та Даяна Ястремська.

Australian Open - перший у сезоні турнір Великого шолому, який відбувається у Мельбурні з 14 по 28 січня на покритті "хард". Загальний призовий фонд Australian Open у 2024 році становить $58 млн.

На жаль, дивитися матчі Australian Open не завжди зручно через серйозну різницю в часі між Мельбурном і Києвом - сім годин. Тому перші ігри турніру відбуваються, коли у столиці глибока ніч, а австралійський прайм-тайм потрапляє на розпал робочого дня.

У чоловіків титул чемпіона відстоює Новак Джокович, серед жінок - Аріна Сабалєнка.

Підготував: Сергій Дага