06:36 / 01.01.2024 Спорт

Стало відомо, скільки спортсменів виїхали за кордон і не повернулися

Фото: Матвій Бідний /Телеграф

З початку повномасштабної війни близько 300 спортсменів та тренерів виїхали на спортивні змагання та не повернулися додому.

Про це повідомив виконувач обов’язків міністра молоді та спорту України Матвій Бідний у ефірі телемарафону.

Бідний підкреслив, що в період повномасштабної війни з України тисячі людей виїжджали за кордон на спортивні заходи та тренування. Він зауважив, що спортсмени, як і військовослужбовці, використовували відпустки для участі у змаганнях та потім поверталися.

Бідний також наголосив, що для виїзду за кордон існує жорстка система відбору для спортсменів, яка враховує різні критерії.

"Біля 300 спортсменів або тренерів не повернулися. Здебільшого вони виключені зі складу національних збірних команд. Ми все розуміємо, це теж люди, але їхній вчинок, я думаю, що не гідний члена національної збірної команди", - сказав він.

У листопаді Міністерство молоді та спорту оновило список спортсменів, які не повернулися в Україну в установлені терміни. У цьому списку фігурують футболісти, такі як Артем Довбик, Михайло Мудрик, Анатолій Трубін та Ілля Забарний, які після початку повномасштабної війни змінили клубну прописку з клубів УПЛ на європейські чемпіонати. На жаль, офіційна сторінка із списком спортсменів, які ухилялися, зникла з офіційного сайту 17 листопада.

Підготував: Сергій Дага