08:30 / 22.11.2023 Спорт

Визначились всі учасники плей-офф відбору чемпіонату Європи з футболу 2024 року

Фото: Емблема ЧЄ-2024

Стали відомі всі команди, які візьмуть участь у плей-офф відбірного турніру чемпіонату Європи з футболу 2024 року.

Груповий етап завершився у ніч проти 22 листопада. За його підсумками стали відомі 20 команд, які вийшли на чемпіонат Європи. Збірна Німеччини, як господиня турніру, потрапила на нього автоматично, повідомляють рodrobnosti.

Збірна Хорватії останньою прямо вийшла на чемпіонат Європи 2024 року. Хорвати вдома обіграли  команду Вірменії - 1:0. Гол забив Анте Будімір (43-та хвилина).

Раніше через кваліфікацію на чемпіонат вийшли збірні Австрії, Албанії, Англії, Бельгії, Угорщини, Данії, Іспанії, Італії, Нідерландів, Португалії, Румунії, Сербії, Словаччини, Словенії, Туреччини, Франції, Чехії, Швейцарії та Шотландії. Три збірні, що залишилися, кваліфікуються через плей-офф відбірного турніру на рівнях A, B, і C.

На рівні A зіграють збірні Польщі, Вельсу, Естонії, а також команда, яка визначиться за підсумками жеребкування, яке відбудеться 23 листопада.

Цією командою можуть стати збірні Фінляндії, Ісландії чи України. Одна з цих збірних вирушить на рівень A, дві інші зіграють на рівні B з командами Ізраїлю та Боснії та Герцеговини.

Пари плей-офф будуть складені на підставі рейтингу збірних у Лізі націй. Збірна Польщі у плей-офф зіграє з естонцями, суперника валлійців визначить жереб.

Якщо на рівень A потрапить команда Ісландії, то збірна Ізраїлю зіграє з командою України, а збірна Боснії та Герцеговини - з фінами.

Якщо до плей-офф рівня A потрапить збірна Фінляндії, українці зіграють із боснійцями, а ізраїльтяни - з ісландцями. Якщо ж у плей-офф рівня A буде визначено збірну України, ізраїльтяни зіграють із командою Ісландії, а боснійці - з командою Фінляндії.

На рівні С збірна Грузії зіграє із командою Люксембургу, команда Греції зіграє зі збірною Казахстану. Півфінальні матчі відбудуться 21 березня 2024 року, фінали - 26 березня. Господарі фінальних ігор також будуть визначені за підсумками жеребкування.

BAGNET нагадує, чемпіонат Європи відбудеться у Німеччині з 14 червня по 14 липня 2024 року. 

Підготував: Сергій Дага