11:02 / 30.08.2023 Спорт

Збірна України з Dota 2 знялася з чемпіонату світу через допуск росіян

Емблема чемпіонату світу IESF

Збірна України з Dota 2 відмовилася грати матч нижньої сітки плей-офф чемпіонату світу з Dota 2 проти Індонезії. Команді зараховано технічну поразку.

Причина зняття української команди - рішення Міжнародної федерації комп'ютерного спорту (IESF) допустити до змагань російських гравців.

Заяву саппорта збірної України Івана 'Kidaro' Бондарєва опублікував портал dota2.ru.

Это Кидаро. Благодарим за поддержку всех, кто болел, но не хватило против киргизов, наверное нужно было вчера все же [выпить по пиву], потому что было нервозно, и первый опыт на международной арене. Но после новостей и того, что это окончательное решение о разбане России - уже нет желания участвовать в соревнованиях.

Збірна України посіла перше місце у групі D на чемпіонаті світу з Dota 2 від IESF. У першому раунді верхньої сітки команда поступилася збірній Киргизстану з рахунком 0:2.

28 серпня на з'їзді делегатів IESF ухвалили рішення скасувати заборону використання державних прапора і гімну на змаганнях під егідою організації гравцями з росії.

Рішення про недопуск російських гравців діяло з 18 квітня 2022 року. Збірна рф не бере участі у турнірі.

Склад збірної України:

  • Денис 'StoneBank' Корж;
  • Микита 'Panda' Катков;
  • INFERNAL;
  • Ілля 'geO`ZziZi' Ясинський;
  • Іван 'Kidaro' Бондарєв.

На початку серпня Українська федерація кіберспорту (UESF) внесла до чорного списку п'ятьох кіберспортсменів з України за гру в командах з росіянами. Серед них - два гравці російської команди Team Spirit з гри Dota 2 Ілля Мулярчук  (Yatoro) і Мирослав Колпаков (Mira).

Підготував: Сергій Дага