13:53 / 15.08.2023 Спорт

Україна не відмовиться від участі в Олімпіаді, якщо росіяни та білоруси виступатимуть під нейтральним прапором, – Гутцайт

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У разі дозволу рф та білорусі виступати в Парижі під власними прапорами, Україна бойкотуватиме Олімпіаду.

На цьому зробив акцент міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт в інтерв’ю для Kyodo news.

"Нашим спортсменам потрібно бути на Олімпіаді. Наш прапор буде на відкритті, на змаганнях, наші спортсмени представлятимуть нашу державу, щоб усі у світі бачили, що Україна є, була і буде", — зазначив Гутцайт.

Якщо ж країнам агресорам буде дозволено брати участь в Олімпіади під власними прапорами, Україна бойкотуватиме олімпіаду.

"Якщо росія та білорусь будуть виступати під своїм прапором — ми не будемо брати участі в цій Олімпіаді", — закцентував Гутцайт.

Також Гутцайт додав, що від початку війни загинуло 340 українських спортсменів і тренерів, а 343 спортивні об’єкти були частково або повністю зруйновані.

"Наші спортсмени не можуть готуватися спокійно. Важко психологічно… Немає такого спортсмена, у якого б не загинув знайомий спортсмен, друзі, родичі, батьки, або члени команди", — каже Гутцайт

Як повідомляв BAGNET, раніше, Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто підтримав ідею повернення росіян до участі в Олімпіаді. Угорський міністр, говорив "про те, як було б добре, якби спорт міг стати інструментом миру, і про те, що спорт і геополітику можна чітко розділити".

Підготував: Сергій Дага