11:59 / 05.06.2023 Спорт

Златан Ібрагімович оголосив про завершення кар'єри

Фото: Златан Ібрагімович/ bbc.com

Шведський нападник Златан Ібрагімович завершив кар'єру футболіста. Про це він заявив на церемонії прощання з вболівальниками після завершення матчу чемпіонату Італії між "Міланом" та "Вероною", повідомляє BBC.

Час сказати футболу до побачення. Але я не прощаюся з вами, дорогі вболівальники!

Ібрагімовичу 41 рік, з 2020 року він виступав за "Мілан". Також він грав за команду з 2010 до 2012 року. У складі клубу Ібрагімович двічі став чемпіоном Італії (2011, 2022).

Крім "Мілана", шведський нападник грав за нідерландський "Аякс", італійські "Інтер" та "Ювентус", іспанську "Барселону", французький ПСЖ, англійський "Манчестер Юнайтед", "Лос-Анджелес Гелаксі" із США.

Форвард розпочинав кар'єру у шведському "Мальме". За кар'єру Ібрагімович п'ять разів став чемпіоном Італії (двічі з "Міланом" і тричі з "Інтером"), чотири рази вигравав чемпіонат Франції, тричі перемагав у Суперкубку Італії, Кубку французької ліги та Суперкубку Франції, двічі - у чемпіонаті Нідерландів, Суперкубку Іспанії та Кубку Франції, по одному разу вигравав Лігу Європи, Суперкубок УЄФА, чемпіонат Іспанії, Кубок англійської ліги, Кубок та Суперкубок Нідерландів та клубний чемпіонат світу.

Ібрагімович 12 разів визнавався найкращим гравцем року у Швеції. У складі збірної Швеції Ібрагімович провів 122 матчі та забив 62 голи. Форвард є найкращим бомбардиром у складі національної команди.

Підготував: Сергій Дага