13:34 / 02.02.2023 Спорт

ФК "Челсі" купив Енцо Фернандеса за 121 млн євро

Фото: Енцо Фернандес/ twitter.com/ChelseaFC

Аргентинський півзахисник Енцо Фернандес перейшов із португальського футбольного клубу "Бенфіка" до лондонського "Челсі", повідомляє ФК. Сума контракту - 121 млн євро. Про терміни угоди не повідомляється. 

Енцо Фернандес, визнаний найкращим молодим гравцем чемпіонату світу у складі збірної Аргентини в Катарі, приєднався до "Бенфіки" лише у липні минулого року, його гонорар становив майже 11 млн євро.

22-річний футболіст підписав контракт на 8,5 років, до 2031 року. Він провів за команду 29 матчів, забив 5 м'ячі та зробив 7 результативних передач.

За збірну Аргентини Фернандес взяв участь у 10 матчах, відзначившись одним голом та однією передачею. 

Трансфер Фернандеса до "Челсі" відбувся на тлі того, що Жуан Канселу перейшов до мюнхенської "Баварії", а Жоржиньо до "Арсенала" у день закінчення зимового трансферного вікна 31 січня. Енцо забрав його №5, у "Бенфіці" він грав №13, а на збірну в Катарі - №24.

BAGNET нагадує, у січні лондонський клуб підписав українського півзахисника Михайла Мудрика, Бенуа Бадіашіль, англійця Ноні Мадуеке та Жоао Фелікса, які перейшли на правах оренди з мадридського "Атлетіко".

Фернандес став восьмою угодою "Челсі" в зимове трансферне вікно. Фернандес став 16-м новачком "Челсі" за нового власника Тодда Боелі (попереднім був Роман Абрамович). 

Купівля володаря Кубка світу Фернандеса стала найбільшою угодою індустрії цього сезону. Раніше рекорд належав трансферу англійського півзахисника Джека Гриліша з "Астон Вілли" до "Манчестер Сіті" влітку 2021 року - 117 млн євро.

"Челсі" посідає 10-те місце у турнірній таблиці чемпіонату Англії. На рахунку команди 29 очок за підсумками 20 матчів. У наступному турі 3 лютого "Челсі" зіграє на своєму полі з "Фулхемом".

Також лондонський клуб вийшов у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, першим матч проти дортмундської "Боруссії" відбудеться 15 лютого в Німеччині, у відповідь - 7 березня в Англії.

Підготував: Сергій Дага