20:19 / 17.01.2023 Спорт

Андрій Шевченко за 20 млн доларів взявся повернути російські збірні з футболу у міжнародні турніри, - Голова Асоціації футболістів

Голова Асоціації футболістів України Олег Печерний з посиланням на свої джерела розповів про домовленості між  російським мільярдером і другом Путіна Романом Абрамовичем та українським ексфутболістом Андрієм Шевченком щодо лобіювання інтересів російського футболу у ФІФА та УЄФА. Свій коментар з цього приводу Печерний опублікував на сторінці у Facebook

«Наш зірковий екстренер національної збірної Андрій Шевченко має дуже тісні дружні та ділові стосунки з російським олігархом, довіреною особою путіна Романом Абрамовичем. Про ці зв’язки писали Deutsche Welle та Bloomberg», - нагадав Печерний і додав, що й зараз ці стосунки зберігаються. 

За даними голови Асоціації, широке коло своїх іноземних друзів і доступ до президента Володимира Зеленського

Шевченко може використовувати, щоб відстоювати необхідність знаття санкцій з Абрамовича, але не тільки. 

«Ви ж знаєте, що росія опинилася за бортом міжнародного футболу. Це боляче вдарило по кремлю і гаманцях його спонсорів.

Виправити ситуацію можливо за наявності у складі УЄФА/ФІФА свого сильного лоббі, яке б не було скомпрометоване, мало б футбольну репутацію і яке б важко було запідозрити у симпатіях до путіна. Шевченко – просто ідеальна кандидатура, яка ще й дуже любить гроші, як пліткують люди з його близького оточення», - розповів Печерний. 

Голова Асоціації додав, що цей задум існує ще з літа минулого року. Шевченко за ним має увійти до міжнародних футбольних органів «і м’якою силою, як то кажуть, із прапором миротворця, повернути росіян у лоно міжнародного футболу».

«Мої джерела безапеляційно переконують, що Шева на це ПОГОДИВСЯ, бо Абрамович запропонував йому бюджет розміром 20 млн доларів», - уточнив Печерний.

Припускається, за його словами, що рівно половина з цих коштів може складати особистий гонорар Шевченка. А решта – 10 млн дол, мали б піти на досягнення потрібного статусу, тобто «на лобістів, на включення адміністративних чи силових важелів, на медійну кампанію з піару» Шевченка. 

«А тепер давайте згадаємо, що у нас відбувалося у жовтні-грудні минулого року. Хіба не тиск? Не адміністративне та силове втручання у справи футболу? Невже це просто збіг такий? Із тих розмов, які дійшли до мене, можу допустити, що окремі особи «працювали» не безплатно. Точні суми гонорарів, мені звичайно, не озвучували. Але більшість учасників реалізації задуму, думаю, що були використані всліпу, і ніхто їм з тих 10 млн дол. не дав ані копійки», - прокоментував Печерний. 

Він додав, що інформація про Шевченка, «всі ці мутки з грошима, расіями, абрамовичами курсує вже на досить високому міжнародному рівні».

Нагадаємо, на минулому тижні Андрія Шевченка було звільнено з посади віце-президента Національного олімпійського комітету та виключено з членів НОК.

Напередодні його кандидатуру офіційно кандидатом на посаду керівника Української асоціації футболу висунув колишній «регіонал» та  соратник Януковича Віктор Межейко.