18:07 / 22.12.2022 Спорт

З берегів Монако: Шевченка в УАФ просуває колишній "регіонал" Гільзін

Колишній член «Партії регіонів», екс-власник футбольного клубу «Олімпік», а нині фігурант «Батальйону Монако» Владислав Гельзін заявив про підтримку кандидатури Андрія Шевченка у якості претендента на керівника УАФ. Як вказує Lenta.ua це вже не перший соратник Януковича, і не перший представник «монаківського батальйону», які просувають Шеву. 

 Так, в інтерв’ю для Fanday.net Гельзін заявив таке: 

«Найкраща кандидатура – це Андрій Шевченко. Він пройшов великий шлях, здобув світове визнання. До того ж він медійний. На сьогодні це найкращий варіант».

Сам Гельзін наразі, за даними розслідувачів УП, ховається від війни в Україні в Монако. Він є колишнім членом Донецької облради від «партії регіонів» та має дуже скандальну репутацію у футболі. 

Команда U-21 його «Олімпіка», зокрема, була упіймана на проведені договірних матчів з ФК «Динамо». 

У 2021 році він взагалі отримав дискваліфікацію з футболу, і не має права займатися футбольними справами взагалі. 

Видання підкреслює, це вже не перший «регіонал», який займається просуванням Шевченка. Бо кандидатом на посаду керівника УАФ його висунув теж колишній член «партії регіонів», соратник Януковича Віктор Межейко. А  підтримував Шеву ексгенерал СБУ з орденом від Януковича Ігор Кочетов

Нагадаємо, про підтримку Шевченка в якості кандидата на виборах в УАФ заявляв Ігор Суркіс, який як і Гельзін є представником «Батальйону Монако».

За «проросійські»контакти Шевченко нещодавно сильно критикував  футболіст Роман Зозуля. Він заявляв, що Шева  «тиснете руки тим, хто підтримує Росію», вживав спроби домовитися про зняття санкцій з (російського мільярдера) Абрамовича та робив пропозиції ввести його в переговорну групу.