08:11 / 22.04.2022 Спорт

Російських та білоруських спортсменів не допустять до тенісного турніру Вімблдон

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Російських та білоруських спортсменів не допустять до тенісного турніру Вімблдон. Їм заборонили участь через вторгнення росії в Україну. Це дуже болючий удар по тенісистах, бо загальмує їхній світовий рейтинг, повідомляють Podrobnosti. 

Вімблдон - це головний тенісний турнір світу на траві. Він вважається унікальною подією, а отже й участь у ньому - для спортсменів важко переоцінити. Але цього року росіянам та білорусам Вімблдон не світить. Їх "забанили" через вторгнення рф до України. Відомо, що це рішення Всеанглійський клуб тенісу на траві ухвалив після консультацій із британським урядом. І це боляче вдарить по найуспішніших російських та білоруських спортсменах. Бо позбавить їх не лише щедрих призових виплат, але й просування у світовому рейтингу.

По суті, це означає, що другій ракетці світу Данилу Мєдвєдєву - не бачити тенісної першості. До речі, він досі не засудив вторгнення своєї держави до України. Лише обережно висловився, що виступає за мир.

Бойкот також стосується білоруски Арини Сабалєнка, вона на четвертій позиції у жіночому світовому рейтингу, росіян Андрія Рубльова, який займає восьме місце та Анастасії Павлюченкової, вона на 15 позиції.

Юрій Сосновський, прес-аташе федерації тенісу України:

Наші тенісисти здебільшого втратили можливість повноцінного тренування, готування до будь-яких змагань, деякі не можуть просто потрапити на ці змагання, це з людської точки зору несправедливо. Такі самі втрати мають понести країни, які виступили в ролі агресорів. Якщо спортсмени зберігають громадянство країни агресора, якщо вони підтримують її дії, або якщо вони щонайменше не засуджують відрито ці дії, так само вони мають нести відповідальність.

Поки що Вімблдон - єдиний із чотирьох турнірів серії Великого шлему, який бойкотує росіян та білорусів. Але якщо його приклад наслідують інші - французький Ролан Гарос, австралійський та американський чемпіонати - це означатиме кінець професійних кар'єр спортсменів. Бо залишатися в світовому рейтингу буде неможливо.

Підготував: Сергій Дага