10:00 / 16.04.2010 Общество

«ЕДАПС» предлагает Азарову бесплатно внедрить систему оборота е-паспортов

Консорциум «ЕДАПС» предлагает правительству внедрить электронные загранпаспорта и сэкономить сотни миллионов бюджетных денег

 «Багнет» публикует открытое письмо трудового коллектива Консорциума «ЕДАПС» на имя премьер-министра Украины Николая Азарова, в котором сообщается, что украинский готов бесплатно внедрить в Украине автоматизированную систему оформления, изготовления и использования электронных биометрических загранпаспортов. Напомним, что электронный паспорт, разработанный Консорциумом «ЕДАПС», успешно прошел все международные тесты на соответствие требованиям ICAO. И при желании Украина довольно быстро может добиться введения безвизового режима с развитыми странами.

Образец электронного паспорта, разработанного Консорциумом «ЕДАПС» и успешно прошедшего сотню тестов в аккредитованных лабораториях Евросоюза

Приводим полный текст отрытого письма трудового коллектива Консорциума «ЕДАПС» с приложениями (приложения см. в Фоторепортаже).

Відкритий лист прем’єр-міністру України Азарову Миколі Яновичу

Біометричні технології України

Вельмишановний Миколо Яновичу!

Європейський Союз в рамках безвізового діалогу з Україною висуває сучасні вимоги щодо впровадження проїзних документів нового покоління – електронних (біометричних) паспортів. Розробка інформаційних систем, що забезпечують обіг таких документів, – це кропітка та фінансово ємка праця, що вимірюється в сотнях мільйонів доларів США.

Трудовим колективом Консорціуму «ЄДАПС», без залучення державного фінансування, за власні кошти, розроблено і впроваджено технології для оформлення і видачі електронних (біометричних) документів, що відповідають вимогам міжнародних стандартів. Розуміючи, що нині в країні існує багато проблем, вирішення яких потребує негайного фінансування з бюджету, трудовий колектив Консорціуму «ЄДАПС» готовий безоплатно впровадити в державі автоматизовану систему оформлення, виготовлення та використання електронних (біометричних) паспортів. Трудовий колектив Консорціуму переконаний, що це дозволить Україні зекономити багатомільйонні бюджетні кошти, які б довелось виділити на створення нової системи біометричної ідентифікації, забезпечить громадянам гарантовані Конституцією України свободу пересування і вільний вибір місця проживання.

Наголошуємо, що для впровадження в Україні електронних (біометричних) паспортних документів державі не потрібно ані багатомільйонних інвестицій з бюджету, ані залучення будь-яких іноземних компаній. Адже у випадку роботи з іноземними компаніями оплаті підлягає навіть створення проекту майбутньої автоматизованої системи біометричної ідентифікації особи, не кажучи вже про постійні платежі за дороге програмне забезпечення та інше.

На відміну від іноземців, трудовий колектив Консорціуму «ЄДАПС», що працює пліч о пліч з науковцями Національної академії наук України, пропонує, підкреслюємо, безкоштовно впровадити в державі всі надсучасні розробки в сфері біометричної ідентифікації особи та обігу електронних документів.

Консорціумом «ЄДАПС» створено та сертифіковано ІКАО і лабораторіями Європейського Союзу прототип електронного (біометричного) паспорту громадянина України для виїзду за кордон. Повністю розроблені засоби оформлення та виготовлення посвідки на постійне або тимчасове перебування в України, реєстрації іноземців та реєстрації нелегальних мігрантів з фіксацією біометричних даних. Електронний біометричний паспорт співробітників ІНТЕРПОЛ, який розроблений та виготовляється Консорціумом «ЄДАПС», визнано найзахищенішим ідентифікаційним документом у світі. Консорціум «ЄДАПС» має успішний досвід впровадження у рекордні строки Інтегрованої системи реєстрації населення держави Кенія з використанням біометричних технологій.

Багатотисячний трудовий колектив Консорціуму «ЄДАПС» запрошує, у будь-який зручний для Вас час, відвідати українські підприємства, що входять до складу Консорціуму, та особисто переконатись у високому науковому, технологічному та виробничому рівні вітчизняної галузі виробництва захищених ідентифікаційних документів.

Для підтвердження вищезазначеного направляємо на Вашу адресу в додаток до цього листа експертні висновки стосовно міжнародних сертифікацій прототипу е-паспорту, виготовленого Консорціумом «ЄДАПС». 

Додатки:

1. Лист Міжнародної організації цивільної авіації (ІCАО)від      09.11.2009 на1 арк.;

2. Лист Міжнародної лабораторії Secunet (Німеччина),  Європейський союз від 16.06.2009 на 1 арк.;

3. Лист Міжнародної лабораторії FIME (Франція), Європейський союз на 2-х арк.;

4. Експертний висновок Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України від 01.03.2010 на 1 арк.

З щирою повагою, трудовий колектив Консорціуму «ЄДАПС»

Приложения см. ниже в «Фоторепораже».