22:22 / 17.04.2020 Общество

Як зробити фотошедевр за допогою додатків

Сучасні смартфони обладнані камерами, які дозволяють робити якісні знімки. Проте, аби отримати фотошедевр, цього недостатньо.

Газета підготувала топ-3 безкоштовних додатків, які допоможуть "виправити" кольори на знімку, прибрати зайву деталь або доповнити цікавими елементами.

Lightroom - програма для світлокорекції фото.

Цей додаток дозволяє замінити кольори, висвітлити або навпаки затемнити знімок, виставити різкість або зернистість. Також приваблює простота інтерфейса та можливість створювати власні пресети - набір частовикористовуваних параметрів обробки для створення зображень в одному стилі.

Недоліки: додаток забирає багато пам'яті і не підтримує українську чи російську мови.

Picsart - безкоштовний додаток для редагування фото. По-перше, його постійно оновлюють, додаючи спецефекти відповідно до трендів у соцмережах. По-друге, Picsart пропонує широкий вибір фільтрів для фото. У програмі є багато інструментів для видалення непотрібних елементів або для зміни їхніх параметрів.

Недоліки: більшість фільтрів - платні.

VSCO Camera отримала пів сотні різноманітних фільтрів для обробки фото. Окрім цього, можна змінити експозицію, контрастність, положення. Знімок можна кадрувати, робити більш прозорим, змінювати температуру, корегувати відтінок шкіри тощо. Додаток має простий інтерфейс, підтримує російську мову.

Недоліки: додаток займає багато пам'яті і зберігає як оброблені знімки, так і необроблені. Більше того, фільтри розподілені по групах, і найкращі доведеться купувати у "Магазині".