21:30 / 18.12.2019 Общество

Білецький до Арахамії: Хто ти такий, щоб травити людей ментами?

Під час сьогоднішнього мітингу біля Верховної Ради проти зняття мораторію на продаж сільськогосподарської землі лідер політичної партії «Національний Корпус» Андрій Білецький звинуватив главу фракції «Слуга Народу» Давида Арахамію у «цькуванні» поліції на активістів. Білецький в оточенні інших мітингувальників — аграріїв і фермерів — також закликав Арахамію та інших представників чинної влади провести референдум щодо відкриття ринку землі.

Відеозапис конфлікту був опублікований на Youtube-каналі Андрія Білецького сьогодні, 18 грудня.

«Ви вчора нацькували поліцію на людей. Ти особисто за це відповідаєш – разом з Зеленським і Аваковим. Один убитий. Можливо, двоє. Ви вже за цю землю платите кров’ю. Хто ти такий, щоб це робити? Ви будете за це відповідати», – заявив Андрій Білецький.

У відповідь Давид Арахамія спробував заперечити, натякнувши на, нібито, зв'язок «Нацкорпусу» з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. Утім, Андрій Білецький ці слова категорично спростував.

«Це — ваш міністр внутрішніх справ. Ви його обрали. Те, що добровольчі підрозділи створювалися міністерством внутрішніх справ, не робить мене причетним до Авакова», — заявив очільник «Національного Корпусу».

До конфлікту також долучилися мітингувальники, які сьогодні прийшли під Верховну Раду вимагати збереження мораторію на продаж сільськогосподарської землі. Вони підтвердили факт неправомірного побиття активістів під час силового розгону, що стався вчора на вул. Грушевського.

Нагадаємо, що у ході сутичок з поліцією постраждали щонайменше 4 людини – вони потрапили до лікарні. За останніми даними, один із побитих силовиками фермерів помер. Також постраждала дівчина — ветеран АТО.

У відповідь на звинувачення Арахамія запропонував створити у складі ВРУ спеціальну слідчу комісію, щоб розібратися у ситуації. Утім мітингувальники таку ініціативу категорично не сприйняли, вимагаючи «швидких дій».

Також активісти на чолі з Білецьким запропонували народним депутатам із фракції «Слуга Народу» виконати обіцяне перед виборами та провести всеукраїнський референдум з приводу відкриття ринку землі.

«Так складно проголосувати за закон про референдум і вивести питання на референдум? Покажіть турборежим і у січні місяці проведіть референдум, як обіцяли», – прокоментував Андрій Білецький.