13:16 / 11.12.2019 Общество

Корупція та прояви корупції: заступник запорізького губернатора не задекларував позашляховик Toyota

Чиновник Запорізької державної адміністрації використовує не задекларований позашляховик вартістю майже 2,5 мільйони гривень.

Про це повідомляє паблік в телеграм-каналі «Запорізька обласна адміністрація», пише important.com.ua.

За даними сайту НАЗК, Володимир Тарасенко 3 жовтня оприлюднив виправлену декларацію кандидата на посаду заступника голови Запорізької обласної державної адміністрації за 2018 рік.

В  розділі 6 «Цінне рухоме майно - транспортні засоби»,  Володимир Тарасенко задекларував наступне:

- автомобіль легковий Mersedes Sprinter 313 CDI, 2007 року випуску;

- автомобіль легковий Toyota Auris, 2010 року випуску;

- водний засібDelphia Yachts Kot sp.j Cortina-555, 2000 року випуску.

Дружина чиновника Марина Тарасенко володіє вантажним автомобілем Renault Premium 440, 2000 року випуску  з напівпричіпом KRONE SDP 27, 2000 року випуску.

Як бачимо, транспортний засіб Toyota Land Cruiser 200, 2017 року випуску у декларації відсутній, що може свідчити про вчинення Володимиром Тарасенком корупційного правопорушення.

За нашою інформацією позашляховик зареєстрований на ТОВ "Віват Інвест", власником та керівником якого Володимир Тарасенко був до вересня 2019 року. Перед призначенням на посаду заступника голови Запорізької обласної державної адміністрації Володимир Тарасенко переписав підприємство на свою дружина, керівником призначив Максима Дихнова, а от користуватися джипом не припинив.

Зазначимо, відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб встановлена статтею  366 – 1 Кримінального кодексу України.