09:46 / 04.12.2019 Общество

Прем’єра циклу документальних фільмів "Бойові родини"

Чому морпіхи не купаються у морі? Чому після першого пострілу артилеристу дають копняка гільзою, а десантнику після першого стрибка — парашютом?

До Дня Збройних сил України у Музеї історії України у Другій світовій війні презентують цикл документальних фільмів "Бойові родини", який розповідає все про традиції та культуру української армії.

Подія відбудеться о 15:00 4 грудня 2019 року.

"Це розповідь про те, чим живе армія всередині: як відрізнити між собою різні роди військ, як створюються цілі родини у армії, — розказує про задум режисер циклу Євгенія Цвєтанська. — Я помітила, що люди знають про військових лише те, що звучить у зведеннях з фронту. Насправді ж всередині армії кипить життя зі своєю культурою, традиціями та родинними історіями".

Продюсер та автор сценарію проекту Олександр Дріз: "Це своєрідна реклама армії. Її імідж. Традиції. І ці чотири фільми — це тільки початок великої роботи. Дуже сподіваюсь, що “далі буде” і ми з вами побачимо фільми, які присвячені й іншим родам військ, іншим підрозділам".

Кожен фільм розповідає про різні роди і види військ. Перші чотири серії присвячені морській піхоті, десантно-штурмовим військами, артилеристам та піхоті. Автори брали за приклад конкретну бригаду з її історією та героями. Так, у серії "Піхота" за основу взяли життя та бойову діяльність 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", у серії "Десантно-штурмові війська" знялись військовослужбовці 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, у "Морській піхоті" задіяли одразу дві її бригади — 35-ту та 36-ту. І за основу у серії "Артилерія" взяли життя та традиції 55-ї окремої артилерійської бригади "Запорізька Січ".

Проект створений за підтримки Українського культурного фонду. Розробляли його разом із Генеральним Штабом Збройних Сил України.

Богдан Сеник, начальниу управління звязків з громадскістю Генштабу Збройних сил України: "Дуже якісна, професійна робота. Вир емоцій переповнював. Найбільше — гордість за таких людей, такі родини і за Збройні сили України. Переконаний — подібні фільми повинні бути про кожний бойовий підрозділ, про кожну бойову родину, щоб увіковічнити їхній подвиг і самопожертву у боротьбі зі споконвічним, цинічним російським ворогом-агресором на віки".

Телепрем’єра документальних фільмів "Бойові родини" відбудеться на каналі "2+2" саме на День Збройних сил 6 грудня о 7:50. А згодом цикл ще багато разів буде транслюватись на інших загальнонаціональних телеканалах, в тому числі — повторно на "2+2".

Акредитація:
Артем Остапенко — 097 512 47 42
Олег Удовенко — 067 291 02 69