19:02 / 31.10.2019 Общество

Члени ЦВК та представники IFES обговорили забезпечення гендерної рівності та інклюзивності виборчих процесів

31 жовтня відбулася ознайомча зустріч новопризначених членів Центральної виборчої комісії Вікторії Глущенко та Сергія Постівого із представниками офісу Міжнародної фундації виборчих систем (IFES)  в Україні, які опікуються забезпеченням ґендерної рівності та інклюзивності політичних, зокрема, виборчих процесів у нашій країні.  У заході взяли участь старший міжнародний радник з питань інклюзивності Вірджинія Аткінсон, програмний радник Мередіт Апплгейт, менеджер з питань ґендеру та інклюзії Олександра Палагнюк, а також директор Центру управління навчанням учасників виборчих процесів при ЦВК Євгенія Павловська.

Під час зустрічі було представлено мандат офісу IFES в Україні та його попередні напрацювання і стратегічне бачення забезпечення ґендерної рівності, доступності й інклюзивності виборчих процесів. Йшлося також про майбутню співпрацю IFES та ЦВК у цих важливих напрямах. 

При цьому Вікторія Глущенко та Сергій Постівий наголосили, що забезпечення ґендерної рівності, доступності та інклюзивності виборчих процесів є одним із пріорітетів в діяльності нового складу Комісії. Відтак, серед першочергових завдань є поновлення на базі ЦВК робочої групи щодо  інклюзивності та створення робочої групи з питань ґендерної рівності. За словами представників офісу IFES в Україні, вони готові долучитися до цієї роботи та надавати всіляку підтримку й допомогу.

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії