22:07 / 24.10.2019 Общество

Чиновники у Рівному вирішили заборонити осіннє свято

У Рівному депутати міської ради рекомендували заборонити рекламу свята і саме святкування Хелловіна

Зробили це з ініціативи християнських конфесій міста, повідомляє UA:Рівне.

На сесії міської ради Рівного виступив ректор Рівненської духовної семінарії Християн Віри Євангельської Олександр Третяк. Він зачитав звернення, яке, з його слів, доручили озвучити голови всіх християнських конфесій міста.

"На рекламних площинах міста – зображення дівчини із порізаними венами на зап'ястях рук та закривавлене в крові обличчя. Вважаємо, що дана реклама порушує Закон України "Про рекламу". Зокрема статті 7, 8 та 20. Як представники різних церковних інституцій нашого міста, вважаємо, що така реклама наносить шкоду для мешканців нашого міста, зокрема дітей та молоді, адже це, по суті – пряма пропаганда суїциду та насилля. В українській культурі є чимало хороших свят, підтримка яких була би більш доречною", - сказав він.

Також Третяк закликав заборонити відзначення цього свята в закладах освіти Рівного та створити комісію для контролю за дотримання норм законодавства у сфері захисту суспільної моралі.

Це питання розглянули передостаннім на засіданні та прийняли рішення, де до слова "заборонити" додали "рекомендувати", оскільки прямої заборони вжити не можуть.

"За" проголосувало 26 депутатів, не голосувало двоє.