11:20 / 24.09.2019 Общество

Про пам’ятник Скрябіну

У ЖК «Петрівський квартал» є своя історія, пов’язана з Андрієм Кузьменком, широко відомим як Кузьма Скрябін

2013 року, коли «Петрівський квартал» активно розвивався, склалося так, що Андрій Кузьменко став другом житлового комплексу, часто приїздив сюди, йому подобалася територія, атмосфера комплексу. Тодішній директор «Петрівського кварталу», а нині депутат Києво-Святошинської ради Олександр Олександрович Тигов, розповідає, що вони з Андрієм потоваришували, співак брав активну участь у рекламних кампаніях комплексу, просував його і навіть збирався придбати тут квартиру.

На жаль, трагічна загибель Андрія обірвала плани і задуми співака.

Але його пам’ятають і понині, його пісні переспівують, існують фан-клуби групи «Скрябін», тому рішення Олександра Тигова вшанувати пам'ять співака і композитора саме тут, у «Петрівському кварталі», видалося абсолютно логічним.

Встановити пам'ятник співаку до його дня народження не вдалося, тож вирішили приурочити його відкриття до Дня народження «Петрівського кварталу» і свята Покрови Пресвятої Богородиці.

14 жовтня о 16.00 планується загальний збір, а о 16.30 – урочисте відкриття пам'ятника Андрію Кузьменку та покладання квітів у сквері, закладеному на його честь.

У концерті на честь відкриття пам'ятника Андрію Кузьменку візьмуть участь творчі колективи Києво-Святошинського району, села Святопетрівське, а також музиканти гурту «Скрябін».