18:50 / 21.07.2019 Общество

День виборів триває: Черкащина поки що демонструє невисоку явку

Сьогодні день виборів - люди обирають нову Верховну Раду. Здавалося б, президентські вибори показали феноменальну згуртованість людей та готовність відповідально обирати майбутнє країни, повідомляє "Рупор".

Але сьогодні, доволі невелика кількість жителів Черкащини прийшли на вибори у першій половині дня. Трохи більше 30% станом на 16:00.

Це доволі низький показник.Як кажуть фахівці, він означає, що переважна кількість жителів Черкащини ймовірно вирішило проігнорувати вирішальний для країни день.

Скоріш за все, виною всьому - чудова погода. Звичайно, у такий сонячний день приємніше піти на пляж і скоріш за все багато хто зробив саме такий вибір цієї неділі.

Нагадаємо, що низька явка дозволяє робити масштабніші фальсифікації та підкуп виборців, тож за тих, хто не прийшов голосувати - вибір зроблять, але точно не на користь людей і Черкащини. З таким рівнем явки втрачають свої шанси нові сили, а от старим політикам, які давно засівають округ гречкою та роздають гроші - така ситуація, навпаки, - вигідна.

Ще є шанс все змінити - дільниці працюють до 20:00. Тож, сподіваємося, що людям не байдуже майбутнє країни і вони знайдуть трохи часу, аби виконати свій громадянський обов‘язок.

ТЭГИ: