14:02 / 06.07.2019 Общество

"Села мають жити": Ріалвідео від Зекоманди Скічка вже передивилось 15000

Щоб вирішити проблеми, потрібно знати реальний стан справ! На Черкащину припадає 3,5% орних земель України, щорічно вирощується близько 1 млн тонн картоплі та до 1 млн тонн цукрового буряку. Але чи розуміємо ми, чим насправді живуть села в Черкаській області?

Команда Олександр Скічко, який йде до ВР від "Слуга народу", вирішила продемонструвати наживо як сьогодні виживають села Черкащини. Відеонарис знятий у с. Дмитрівка Золотоніського району вже зібрав 15000 переглядів у соцмережах. 

Ситуація яка склалась у селищі доволі типова для регіону. Як розповідає один з мешканців: "Раніше в колгоспі працювало 700 людей, зараз у фермера працює вісім, інші бомжують. Корів, раніше було 70, зараз – 15. Я не знаю, як можна тут людей втримати?", - бідкається співрозмовник, - Можливо в селі залишилось би більше людей, якби знову запустили консервний завод, що зараз в руїнах".

Як допомогти селам жити, а не виживати, - одна з основних тем у програмі Скічка. "Для того щоб запустити невеличкий переробні підприємства, як консервний цех у Дмитривці, треба провести законопроект про дозвіл фермерам та дрібним  хазяйствам створювати прибуткові сільгосп об’єднання. Тоді у селищах будуть і робочі місця і гроші у місцевому бюджети, і прибутки у мешканців, які зараз за безцінь продають продукцію перекупникам". – розповідає Скічко. 

На думку експертів, законодавча ініціатива про сільгосп об'єднання може стати рятівним кругом для селищ черкащини, та інструментом відродження переробної промисловості регіону.