16:37 / 16.11.2018 Общество

"Партійні війни" в Обухові загрожують дестабілізацією громаді району

Вже котрий місяць спостерігаємо невидиму війну між членами Обухівської фракції БПП в районній раді, на чолі з Аллою Шкуро, та її вихідцями - міжфракційною групою “Наша Обухівщина”, у голові якої депутат Лариса Ільєнко.

У зв’язку з виходом п’ятьох депутатів із фракції БПП та оголошенням бойкоту її голові - Аллі Шкуро (по причині підозри у корумпованості та байдужості до інтересів району), почалось переслідування міжфракційної групи “Наша Обухівщина”, а точніше трьох депутатів Дорошенка А. В., Кровкіна О. М. та Бойка Д. М., як таких, що не звітуються перед громадою і яких треба відкликати у найкоротші терміни.

Згідно закону України маємо 3 підстави для відкликання депутата місцевої ради:

1.     порушення конституції України (отримання громадянства іншої країни, кримінальні правопорушення і т.д);

2.     депутат пропускає більше половини засідань Ради протягом 1 року;

3.     депутат не звітується перед громадою.

Що стосується звинувачення та переслідування депутатів А. Дорошенка, О. Кровкіна та Д. Бойка: було встановлено, що конституційних правопорушень жоден з них не має, офіційним документом з районної ради підтверджено, що депутати були на необхідній кількості засідань, як того потребує Закон України, а обов’язкове звітування перед громадою підтверджує всеукраїнська інформаційно-аналітична газета “Правда тут” №24/2  від 15 серпня 2018 року.

Як бачимо, законних причин для усунення зазначених депутатів немає. Виникає логічне запитання: кому вигідна ця процедура імперативного мандата та вчинення спротиву агітаційній кампанії Ігоря Кононенка?

Зараз міжфракційна група “Наша Обухівщина” має більшість в Раді, а значить - впливає на прийняття рішень. Усунення вищевказаних депутатів та призначення “потрібних” голові адміністрації та більшості серед депутатів дозволяє розпоряджатися бюджетними коштами як заманеться та чинити дестабілізацію в районі. Ініціаторами цього руху є Алла Миколаївна Шкуро (дійсний голова фракції БПП), член фракції Антон Карманов (веде юридичні питання), Олександр Гладкий (людина на побігеньках), Олег Дубенюк (секретар офісу БПП), та Агнесса Олкова-Михницька (депутат від сателіта БПП - партії “Наш Край”).

Усунення з фракції депутатів “Нашої Обухівщини” загрожує дестабілізацією та блокуванням розвитку району, саботажем та не прийняттям дійсно корисних рішень для громади Обухівського району.