19:05 / 11.10.2018 Общество

Бойові дії за 63 мільйони під Києвом

Міжфракційну депутатську групу Обухівської районної ради “Наша Обухівщина” та її лідера Ларису Ільєнко намагаються незаконно позбавити депутатських мандатів

Членів міжфракційної депутатської групи Обухівської районної ради “Наша Обухівщина”, а саме депутатів, що вийшли з фракції БПП, намагаються незаконно позбавити депутатських мандатів через їхні дії по захисту від розкрадання 63 мільйонів гривень районного бюджету.

Як заявила Лариса Ільєнко, керівник депутатської групи “Наша Обухівщина”: “Те що зараз відбувається - це істерична спроба групи чиновників зберегти своє “ексклюзивне” право розподіляти та  контролювати бюджетні кошти. Це прямим чином загрожує розкраданням та корупційними схемами, до яких вони так звикли. Громада не сидить на місці і не чекає, доки прийде Дональд Трамп, або Ангела Меркель та наведе лад у їхніх домівках, громада діє. Я разом зі своїми однодумцями відстояла право на те, аби бюджети у сфері медицини, культури та освіти освоювались на місцях, аби кожне село чи селище самостійно вирішували, що саме ремонтувати та яке обладнання закуповувати”.

16 серпня Обухівською районною радою, за поданням міжфракційної групи “Наша Обухівщина”, було прийнято рішення про передачу бюджетів на місця. Це, по суті, прямий рух по вектору децентралізації влади, що оголошений Президентом України та підтримується прем’єр-міністром. Проте, як відзначила Л.Ільєнко, саме фракція ББП чинить найбільший спротив процесам децентралізації та намагається повернути Обухівський район до звичних “схем”, при тому в абсолютно незаконний спосіб.

Примітка: рішення про передачу бюджетів на місця було прийняте ще у середині серпня, проте воно досі не виконується Обухівською районною адміністрацією. Чиновники даної адміністрації забувають, що вони наймані працівники, які зобов’язані виконувати волю громади, яку представляє районна Рада, а не чинити спротив намаганням змінити ситуацію на користь громадян.

За словами очевидців та небайдужих громадян, в Обухівському районі в різних населених пунктах триває незаконний збір підписів щодо припинення повноважень членів “Нашої Обухівщини”, а саме тих депутатів, що вийшли з фракції БПП, оскільки здійснюється без дотримання чітких процедур, що визначені законодавчою базою України.

Чим загрожує громаді Обухівщини халатне ставлення Обухівської РДА та блокування фінансування районних закладів культури, медицини, освіти, соціального захисту? Втратою контролю громадою над 63 000 000 гривень з районного бюджету!

Розкрадання бюджету за старими схемами, які відстоює “стара гвардія” здійснюється у такий спосіб, як, наприклад, встановлення вікон в Загальноосвітній школі в селі Германівка, що обійшлося бюджету майже вдвічі дороже, ніж це реально коштує:

Детальніше

За усунення депутатів (вихідців із БПП) міжфракційної групи “Наша Обухівщина” та її лідера Лариси Ільєнко виступив голова Обухівська РДА Іван Рудяк, якому 24 травня Обухівська районна рада більшістю голосів висловила недовіру, згідно 29 сесії VII скликання. Як повідомлялось у ЗМІ, Іван Рудяк у 2017 році був помічений у незаконній діяльності та безпосередньо займався підкупом виборців у передвиборчому штабі кандидата в Народні депутати Сергія Березенко.

Отже “Бойові дії за 63 млн” на Київщині тривають. Стара гвардія Обухівської РДА та їх недолугі спроби припинення повноважень групи “Наша Обухівщина” загрожують кожному жителю Обухівського району. Якщо зараз не зупинити спроби розкрадання районного бюджету, то він завжди буде під загрозою. Міжфракційна група “Наша Обухівщина” та її голова Лариса Ільєнко - це останній форпост, що відстоює право громади розпоряджатися своїми коштами за призначенням та у повному обсязі.

 

Екслюзивно для “Багнет”,

Діана Чорна