11:16 / 07.08.2018 Общество

Тиск контролюючих органів на дитячий табір "Славутич" фінансово вмотивований і протизаконний, – адвокат Сергій Войченко

Скандал з отруєнням дітей в таборі «Славутич», ймовірно, інспіровано з метою рейдерського захоплення, тоді як справжні винуватці інциденту залишаються в тіні, – йдеться в опублікованому розслідуванні  «Територія закону», передає Обозреватель.

Зокрема, журналісти наводять численні приклади маніпулювання фактами і перекручування інформації, щодо подій у дитячому таборі «Славутич», які сталися на початку липня 2018 року. За результатами проведеного розслідування на «5 каналі», вийшов сюжет, в якому ситуація показана з інших точок зору, які досі не з`являлись у ЗМІ і не озвучувались представниками контролюючих органів.

Див. Правда чи брехня? Наскільки чесними були ЗМІ та чиновники стосовно табору «Славутич»

Так, у розслідуванні зазначалось, що визначати терміном «отруєння» погіршення стану 12-х гімнасток школи Дерюгіних неправомірно, бо за всіма симптомами і висновками лікарів це був тимчасовий розлад травлення,  симптоми якого зникли у дівчат за кілька годин, і в той же день їх стан повністю нормалізувався.

Також незаперечним аргументом, що свідчить про непричетність табору до погіршення стану дівчат, вказує той факт, що розлад травлення стався лише всередині відокремленої групи гімнасток, де тренерами систематично порушувався встановлений табором режим, де був свій розпорядок, свої правила, і навіть своє «додаткове» харчування, яке не підлягало контролю адміністрації табору. Тоді, як у більш ніж 200-т дітей зміни, дорослих, персоналу табору, які харчувались в одній їдальні одним і тим самим меню, жодних ознак розладу не сталося.

Найбільш ймовірною причиною розладу травлення керівник Держпродспоживслужби у Київській області А. Акбетов назвав вживання гімнастками йогурту, який тренери необачно зберігали в неналежних температурних умовах.

Погіршення ж стану здоров’я 8-річної Маргарити, яку забрала швидка до Переяславської лікарні, а згодом до «ОХМАТДИТ», взагалі не пов’язане з розладом травлення, про що повідомили у МОЗ. А тому, звинувачувати табір у її критичному стані – це спроба використати трагедію у власних інтересах, про що заявив адвокат Сергій Войченко. Також він зазначив, що виливаючи  бруд на табір, представники обласної влади і контролюючі органи ймовірно виконують чиєсь замовлення. І їх намагання закрити чи припинити роботу дитячого закладу – протизаконні, безпідставні, та робляться лише з метою тиску на керівництво табору.

Одним із основних та красномовних аргументів непричетності табору до «отруєння», є численні свідчення задоволених відпочинком дітей та батьків, які не вірять у порушення працівниками табору гігієни або санітарних норм, і вважають замовним характер обвинувачень.

P.S. Тим часом ЗМІ повідомляють, що ДО УКРАЇНИ ПРИЙШЛА СТРАШНА ХВОРОБА – ЛІСТЕРІОЗ, ЯКА АТАКУЄ НЕРВОВУ СИСТЕМУ І ГОЛОВНИЙ МОЗОК.

За першими симптомами вона схожа на сильне харчове отруєння. Якщо ж вчасно не діагностувати хворобу, страждає центральна нервова система або головний мозок. Для літніх людей зі слабким імунітетом, маленьких дітей та вагітних жінок наслідки можуть бути летальними.