16:08 / 27.06.2018 Общество

Батальйон "Миротворець" з тітушками охороняють незаконну забудову в Ірпені

26-27 червня в соцмережах активно обговорюється новина   про те, що учасники батальйону поліції особливого призначення "Миротворець" разом з тітушками охороняють незаконну забудови в передмісті столиці — Ірпені.

Нагадаємо, з 21 червня в Ірпені, що на Київщині, триває боротьба місцевих активістів за останній незабудований гектар лісу, що у державній власності - Ірпінської Державної служби охорони. Як повідомляють місцеві активісти,  незаконне будівництво на державній землі охороняють чоловіки в камуфляжі з табельною зброєю поруч з машинами з військовими номерами. Саме під їх прикриттям забудовники, наближені до міської влади Ірпеня, починають споруджувати висотку, зрізаючи тут же багаторічні сосни під опалубку.

Вато зазначити, що усі співробітники батальону "Миротворець" є добровольцями, які з травня 2014 року у складі своїх підрозділів несли службу у зоні АТО. Це вже не вперше, коли люди в камуфляжах, основними завданнями яких є боротьба з тероризмом та забезпечення охорони громадської безпеки та порядку виступають проти Ірпінської громади на боці тітушок.

25 червня на акції проти забудови цієї території ДСО, забудовник силовими методами намагався перервати її. За допомогою тітушок, людей задували вогнегасниками, не зупинила їх навіть присутність молодих мам з дітьми, які прийшли підтримати мешканців і не допустити знищення лісу.

Боротьба за вказану ділянку триває з осені минулого року, коли тут почали вирубати столітні дуби та сосни, готуючи під будівельний майданчик.

Незаконну забудову в Ірпені покриває начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Дмитро Ценов. За інсайдерською інформацією, за проведення оборудки з землями МВС в Ірпені, він отримує  від від місцевого мера винагороду в розмірі 40 квартир.

Причетність Ценова до корупційних схем Ірпінського міського голови вже неодноразово викликала резонанс в суспільстві. Проте керівництво МВС області продовжує брати участь в незаконних оборудках та "кришуванні" Володимира Карплюка. Сам же Ірпінський міський голова та його команда є  фігурантами десятків кримінальних проваджень, але вони і надалі обіймають свої посади в мерії.


 

ТЭГИ: