17:29 / 12.06.2018 Общество

Компанія Canon Medical Systems та Європейська клініка "Шаріте" підготували для українських лікарів семінар

16 червня 2018 року до Дня медичного працівника компанія Canon Medical Systems та Європейська клініка «Шаріте» підготували для українських лікарів семінар з медичної радіології на тему: «Сучасна візуалізація в онкології», спікерами якого будуть провідні німецькі спеціалісти з міжнародним досвідом, які погодилися взяти участь у заході безкоштовно.

Адреса: готель Hilton Kyiv, бульвар Шевченка, 30. Початок о 9:00

Сьогодні без застосування методів променевої діагностики не можуть працювати ні хірурги, ні ортопеди, ні, тим більше, онкологи. У 80% випадків ракових захворювань лікарі-радіологи беруть участь в постановці діагнозу. Головне завдання фахівця-радіолога - спільно з лікуючим лікарем підібрати для кожного пацієнта метод, що дозволяє правильно оцінити характер патологічного процесу в організмі людини. Саме ці найважливіші питання піднімуть найавторитетніші європейські фахівці-радіологи. Важливість приїзду німецьких професорів важко переоцінити, оскільки зараз Україна знаходиться на другому місці в Європі за темпами поширення раку. Щороку від раку в країні помирають близько 90 тисяч осіб, з них 35% люди працездатного віку.

Головним спікером форуму виступить Професор Бернд Хамм - президент Берлінського суспільства рентгенологів, почесний член Товариства радіологів Японії, президент Європейського конгресу радіологів (З докладом о 11:30).

На семінарі також, будуть розглянуті питання напрямків співпраці між лікарями-радіологами двох країн, міжнародні інновації, а також дослідження та досвід клініки «Шаріте» в цій галузі.

«Лікар повинен вчитися завжди - неважливо, чи починає він практику або вже має багаторічний досвід, - стверджує відомий лікар-радіолог, доктор медичних наук, провідний фахівець Онко Консалтинг Центру Володимир Рогожин. - Сьогодні медицина розвивається стрімко, і тільки нові знання фахівців можуть повернутися до пацієнтів новими ефективними методами лікування».

Найбільший госпіталь в Європі «Шаріте» складається з більш ніж з 100 клінік та інститутів, об'єднаних в 17 центрів. Загальна кількість співробітників - 10 400, оборот близько одного мільярда євро на рік. Клініка приймає 128 000 пацієнтів на рік в своїх стаціонарах і майже 1 000 000 амбулаторно. Тут проводиться лікування хворих з різноманітними захворюваннями, дослідження, навчання лікарів і вчених на міжнародному рівні. Більше половини німецьких нобелівських стипендіатів з медицини та психології ведуть свою роботу в «Шаріте». З січня 2014 року в клініці «Шаріте» використовується робот-хірург системи da Vinci останнього покоління.

Компанія Canon Medical Systems займається розробкою та виробництвом діагностичних рентгенорадіологічних систем і поставляє їх у близько 140 країн, пропонуючи технології швидкого діагностування та лікування хвороб на ранніх стадіях.

Організатори заходу: клиника Шарите, компанія Canon Medical Systems, Онко Консалтинг Центр та Асоціація радіологів України.