18:14 / 14.05.2017 Общество

В Україні згадали, як Лі Куан Ю приїжджав до Києва

Один із найхаризматичніших лідерів світових держав Лі Куан Ю вперше відвідав Україну 19–22 вересня 2010 року. Напередодні свого 87-річчя, 16 вересня, він вирушив у десятиденне турне. Поїздка в українську столицю була запланована у нього ще кілька років тому, проте її переносили через погіршення стану здоров’я дружини Лі Куан Ю, з якою він прожив 61 рік.

Про це пише громадський і державний діяч, історик Ігор Шаров у своїй новій книжці "Від мрії – до дії!", інформує Вікіпедія.

“Вам потрібні інвестиції із західних країн, які зможуть розвинути і сучасні технології, і менеджмент. Робота з такими технологіями протягом п’яти і більше років дозволить виробити на їхній основі власні методи. Це найпростіший шлях, яким треба йти для розвитку”, – зазначив Лі Куан Ю під час зустрічі з тодішнім керівництвом держави, підкресливши, що саме така політика допомогла Сінгапуру стати високорозвиненою країною. За словами Лі Куан Ю, зараз цей приклад наслідує Китай, економіка якого успішно розвивається. Політик зазначив, що китайці проаналізували досвід і методи Сінгапуру, залучили іноземні інвестиції і зараз реалізують власні методи для розвитку: “Вони спочатку навчаються і повторюють технології, а потім, коли є можливість знизити затрати на виробництво, беруться за розробку власних моделей і просувають їх на ринки інших країн”.

Лі Куан Ю підкреслив, що за умов стабільної послідовної політики Україна має всі можливості упродовж 10-ти років повністю модернізувати країну, увійти до числа розвинених країн світу, пише Ігор Шаров.